Yes, kerstvakantie! Wij zijn er even niet, maar er is nog genoeg te zien hier

18 december 2020
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
18 december 2020

HvanA is van 19 december tot en met 3 januari op vakantie. Maar we hebben genoeg leuke dingen voor je klaargezet om je te vermaken tijdens deze lockdown-vakantie. Zo kom jij de komende weken wel door onder het genot van een warme kop chocomel of glühwein.

Podcast: Even napraten over het raarste jaar

Laten we beginnen met iets dat je echt niet mag missen: de laatste podcast van het jaar. Samen met columnisten Asis Aynan en Julia Kroonen blikken we terug op het raarste jaar uit de geschiedenis van de HvA. Natuurlijk braaf vanuit de huiskamers. Wat vertellen zij over twintig jaar als iemand ze vraagt naar 2020? ‘Alles is klote.’

Geniet van de buitenlucht in en om Amsterdam

Weet jij al wat je gaat doen deze vakantie? Nu we opnieuw in een lockdown zitten, kunnen we niet op wintersport of een dagje uit. Maar gelukkig mogen we nog wel de natuur in! Wandelen is al lang niet meer iets voor oudere koppels met bergschoenen en matchende regenjassen. Daarom zetten wij de leukste wandelroutes van de stad voor je op een rijtje. Het extra voordeel? Je loopt gelijk de calorieënbommen van het kerstdiner eraf.

HvA’ers van het jaar

Dit jaar geen verkozen HvA’er van het Jaar. Omdat 2020 zo’n bizar jaar was, hebben alle studenten én medewerkers zich tot het uiterste moeten strekken. We maakten daarom vijf verhalen over HvA’ers die symbool staan voor een hele groep.

 

Zo droeg lector Somaya Ben Allouch op haar eigen manier creatief bij aan de strijd tegen corona, door de zorg van krappe mondkapjes te verlossen. Docent Thomas van Aalten geeft al maanden online les vanuit zijn appartement in Amsterdam-West. Student Anna Belderink ging ondanks alles door met haar stage in de zorg en ICT’er Kariem Timorason helpt iedereen uit de brand bij het thuiswerken.

We zouden het haast vergeten door alle corona-hysterie, maar er werd afgelopen jaar ook hard gewerkt om de HvA inclusiever te maken. Zo streed student Tirza Lempers tegen racisme en discriminatie. Genoeg leesvoer dus!

2020: was er ook nog wat leuks?

In maart stak corona de kop op en begon de ellende: online lessen, afgezegde feestjes en niet meer naar de kroeg. Hoewel 2020 niet was zoals gehoopt, kende het afgelopen jaar ook lichtpuntjes. Zes studenten vertelden over hun hoogtepunt van het afgelopen jaar.

HvanA’s officiële WTF-heb-ik-dit-gezegd-jaaroverzicht

We maakten afgelopen jaar meer dan honderd video’s, waarin de gekste uitspraken voorbij kwamen. Van stripteases en dronken op de fiets zitten tot teruggaan naar Deventer. En hoe spel je s-t-a-g-i-a-i-r-e ook alweer? Misschien sta je zelf ook wel in ons overzicht…

De avonturen van Nina de coronatester

Hoe vaak heb jij afgelopen maanden al een coronatest gedaan? Als je door de teststraat bij Amsterdam RAI bent gereden, is de kans groot dat je student Nina Wakker bent tegengekomen. Nina is namelijk coronatester en vertelde hoe het eraan toe gaat achter de schermen.

De ultieme playlist voor en door HvA’ers

Het is vaste prik: het jaar afsluiten met de Top 2000. Meeblèrend met Queens Bohemian Rhapsody. Om alvast een beetje in de sfeer te komen, stelden we een HvA eindejaarsplaylist samen. Ook op de HvA barst het namelijk van de muzikanten. In de lijst komen allerlei muziekgenres voorbij: van rock tot Nederlandstalige muziek. Perfect voor een beetje vrolijkheid tijdens de donkerste dagen van het jaar.

 

Vanaf 4 januari is onze redactie er weer. Dan kun je ons weer bereiken met ideeën voor mooie verhalen, die de rest van de HvA niet mag missen. Wij wensen je ondanks alles hele mooie kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!