Opinie op HvanA

Wil je ergens je mening over geven? Of je mengen in een discussie die al speelt op de hogeschool? HvanA is altijd op zoek naar studenten en medewerkers die stelling willen nemen over wat er speelt op en om de HvA. 

 

Je zou bijvoorbeeld kunnen betogen dat de HvA moet stoppen met het investeren in fossiele brandstoffen. Of dat er meer ruimte moet zijn voor diversiteit en inclusie binnen de hogeschool. Misschien vind je wel dat elke student recht heeft op een woning in Amsterdam.

 

Wind jij je ook ergens over op, of vind je dat iets te weinig aandacht krijgt? Schrijf er dan net als deze HvA'ers een opinie over.

 

Spelregels 

HvanA hanteert een aantal spelregels die belangrijk zijn om in je achterhoofd te houden bij het schrijven van je opinie. Hieronder staan ze op een rij:

 

  1. Aangeleverde teksten zijn meestal tussen de 400-800 woorden lang. Je mag daarvan afwijken, maar probeer dit woordenaantal als leidraad te nemen. 

  2. Je opinie sluit aan op de actualiteit en gaat over één onderwerp dat relevant is voor de HvA. Probeer een originele invalshoek te nemen, schrijf niet op wat iemand anders al geschreven heeft.

  3. Jouw mening gaat over een onderwerp of gebeurtenis, niet over een persoon. Die mening onderbouw je met argumenten. Je neemt stelling, maar blijft wel beleefd (bekijk ook onze Huisregels). En je bent altijd concreet: maak duidelijk wat je punt is!

  4. Anonieme opinies worden niet geplaatst. Onder elke tekst komt de naam van de student of medewerker die de tekst geschreven heeft. Zo is de mening verifieerbaar, betrouwbaar en blijft het mogelijk om een discussie verder te voeren met elkaar. 

 

Teksten kun je sturen naar hoofdredacteur Paul Disco (info@hvana.nl). De redactie van HvanA beoordeelt vervolgens of de opinie plaatsbaar is, door te kijken naar de kwaliteit van de tekst en (met name) of de opinie relevant is voor ons medium. Twijfel je over je tekst? Wij gaan graag met je in overleg, mocht je zelf nog twijfelen over de kwaliteit of inhoud van wat je geschreven hebt. 

 

De redactie behoudt zich altijd het recht voor om opiniebijdrages in te korten, (in overleg) te redigeren, of eventueel te weigeren. Zodra de opinie is geplaatst, blijft deze op de website staan. 


Alle eerder geschreven opinies vind je hier verzameld.