Privacyverklaring

Hvana.nl is een uitgave van Stichting Folia Civitatis. Stichting Folia Civitatis gaat zorgvuldig om met gegevens van gebruikers van haar website en andere diensten. Persoonsgegevens worden behandeld in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (General Data Protection Regulation) en andere toepasselijke wet- en regelgeving.

 

Gegevens

 

Reactieysteem

Wanneer u wilt reageren op Hvana.nl ontvangen wij uw naam en uw e-mailadres. U geeft toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens door een reactie in te zenden. Deze gegevens kunnen door Stichting Folia Civitatis worden gebruikt om in contact te komen met diegenen die de contactgegevens delen of om uw identiteit te verifiëren. Deze gegevens worden opgeslagen op onze server, die wordt gehost door ByteHosting. Zij zullen deze gegevens zonder voorafgaande toestemming van de hoofdredacteur van HvanA niet inzien. Deze gegevens zijn toegankelijk voor onze hoofdredacteur, de redactiechef van HvanA, de videoredacteur en de redacteuren van HvanA. Zij zijn niet toegankelijk voor leerlingen, stagiairs, de UvA of andere derden, met uitzondering van het ontwerpbureau van onze site: Vruchtvlees.

 

Als u deze gegevens niet verstrekt kunt u gebruik blijven maken van deze site. U kunt enkel niet reageren.

 

Nieuwsbrief

Voor het versturen van onze nieuwsbrieven maken wij gebruik van Mailchimp, een dienst van The Rocket Science Group LLC. The Rocket Science Group LLC verzamelt daartoe een aantal persoonsgegevens, waaronder uw e-mailadres, uw locatie, welk apparaat en welke browser u gebruikt en – als u die zelf invult – uw naam. Deze worden gebruikt om de nieuwsbrief te versturen en toekomstige nieuwsbrieven te verbeteren.

Deze gegevens worden opgeslagen op servers die in de Verenigde Staten van Amerika staan. The Rocket Science Group LLC moet deze informatie verschaffen wanneer The Rocket Science Group LLC hierdoor wettelijk wordt verplicht door de Amerikaanse rechter. Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief gaat u akkoord met het verwerken van informatie door The Rocket Science Group LLC zoals hierboven staat aangegeven.

 

HvanA heeft hierover op 9 april 2018 een verwerkersovereenkomst gesloten met The Rocket Science Group LLC.

 

Doeleinden verzameling

 

HvanA gebruikt persoonsgegevens voor verschillende doeleinden:

1. Het sturen van een e-mail ter bevestiging van uw reactie op Hvana.nl. U geeft hier toestemming voor door ons reactieysteem te gebruiken.

2. Het versturen van onze nieuwsbrieven zodat u altijd op de hoogte bent. U geeft hier toestemming voor door zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief-lijst.

3. Het beter begrijpen van onze lezers. Op basis van de informatie die Google Analytics ons levert proberen wij onze berichtgeving, onze uitingen op sociale media en onze website steeds beter af te stemmen op uw wensen.

 

Cookies

 

Hvana.nl maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op de computer, telefoon, tablet of ander device worden geplaatst. HvanA maakt gebruik van functionele cookies om de functionaliteit van bepaalde pagina’s te optimaliseren, om gebruiksgemak te vergroten en om bezoekgegevens bij te houden.

 

Functionele cookies

HvanA maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn om de site en het reactieformulier goed te laten functioneren.

 

Wij plaatsen de volgende cookies:

XSRF-Token (2 uur) 

laravel_session (2 uur)

server (zolang je op onze site zit)

 

Google Analytics

HvanA maakt gebruik van Google Analytics, een service die wordt aangeboden door Google. Google maakt daarvoor gebruik van cookies op deze site. De informatie die Google daarmee verzamelt, inclusief IP-adressen, apparaatgegevens en locatiegegevens, wordt opgeslagen op servers die in de Verenigde Staten van Amerika staan. Google moet deze informatie verschaffen wanneer Google hierdoor wettelijk wordt verplicht door de Amerikaanse rechter. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door Google en voor het verwerken van informatie door Google zoals hierboven staat aangegeven. HvanA gebruikt Google Analytics zo privacyvriendelijk mogelijk, in overeenstemming met de handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens 

Wij maskeren het laatste octet van het IP-adres, delen geen gegevens met Google die niet nodig zijn voor de analyse van het bezoek van Hvana.nl en maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. Daarnaast hanteren wij de kortst mogelijke bewaartermijn voor persoonsgegevens in Analytics: 14 maanden.

 

Google plaatst de volgende cookies:

_ga (2 jaar)

_gat (1 minuut)

_gid (1 dag)

_gat_gtag_UA_112546099_1 (1 minuut)

Lees hier meer over Google Analytics cookies. HvanA heeft hierover op 9 april 2018 een verwerkersovereenkomst gesloten met Google.

 

MyFonts

HvanA maakt gebruik van MyFonts Counter, een dienst van MyFonts Incorporated. MyFonts Counter houdt het aantal pageviews van Hvana.nl bij, omdat Hvana.nl gebruik maakt van een licentie van een lettertype van MyFonts. Op basis van het aantal pageviews wordt berekend hoe duur de licentie is die HvanA daarvoor moet betalen. MyFonts Inc. is gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika en daardoor gebonden aan Amerikaanse privacywetgeving. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies door MyFonts Inc. en voor het verwerken van informatie door MyFonts Inc. zoals hierboven staat aangegeven.

 

Cookies weigeren of wissen

Bezoekers kunnen zelf bepalen hoe er met cookies moet worden omgegaan. Dat kan door het veranderen van instellingen van een browser of door het downloaden van add-ons, die cookies (deels) kunnen blokkeren.

 

Meer informatie over het gebruik van cookies per browser vind je hier:

Google Chrome

Firefox

Internet Explorer

Opera

Safari

 

Eén van de beste manieren om bewust met cookies om te gaan is het downloaden van de add-on Privacy Badger van de Electronic Frontier Foundation. Met die add-on is het mogelijk per cookie of andere tracker te bepalen of deze geïnstalleerd mag worden op je device en of deze je surfgedrag mag bijhouden.

 

Het is altijd mogelijk om cookies van een device te verwijderen. Dit kan onder meer in de browser die u gebruikt.

 

Minderjarigen

 

Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Wij hebben echter niet de mogelijkheid de leeftijd van bezoekers van Hvana.nl te controleren. Wanneer u denkt dat wij zonder ouderlijke toestemming persoonsgegevens hebben verzameld over een minderjarige, neemt u dan contact met ons op via d.rommens@hva.nl zodat wij deze informatie kunnen verwijderen.

 

Inzage, rectificatie, wissing, bezwaar en klachten

 

Alle personen hebben het recht op inzage, rectificatie of zogeheten wissing van deze gegevens, voorzover de journalistieke exceptie in de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming dat niet verhindert. Wanneer u inzage, rectificatie of wissing wenst, kunt u dat vragen door een mail te sturen naar redactiechef Daniël Rommens via d.rommens@hva.nl.

 

U kunt bezwaar maken tegen de verwerking van persoonsgegevens door een mail te sturen naar redactiechef Daniël Rommens via d.rommens@hva.nl.

 

U kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan op de site van de AP. 

 

Derden

Gegevens die door gebruikers aan Stichting Folia Civitatis worden verstrekt worden niet met derden anders dan de hierboven genoemde partijen gedeeld, tenzij daartoe een gerechtelijk bevel wordt uitgevaardigd.

 

Advertenties

Hvana.nl maakt geen gebruik van interest based advertising of advertenties op basis van surfgedrag of interesses.

 

Links

Hoewel wij links vanaf Hvana.nl naar andere websites met grote zorg uitkiezen, kunnen wij geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot het gebruik van gegevens door andere organisaties.

 

Wijzigingen

Stichting Folia Civitatis behoudt zich het recht voor om deze privacyverklaring aan te passen.

 

Vragen

Wanneer u vragen hebt over deze privacyverklaring kunt u die in een mail richten aan redactiechef Daniël Rommens via d.rommens@hva.nl.