Week van de Internationale Student: lees hier de leukste verhalen

18 november 2019
Beeld:

Joshua Brown (cc, via Flickr)

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
18 november 2019

Hoe vaak denk jij eraan om eens een paar maanden in het buitenland te studeren? En wist je dat er jaarlijks honderden internationals op de HvA rondlopen? In de Week van de Internationale Student zetten wij een paar interessante verhalen voor je op een rij.

Zo organiseerden de International Offices van de HvA vorige week het evenement Going International, waar studenten met een ervaring in het buitenland antwoord gaven op vragen die door jullie waren gesteld. Hieronder lees je hun tips en ervaringen.

Podcast
In onze wekelijkse podcast praatten we uitgebreid met student Michiel van de Stadt over zijn tijd als tophockeyer in Barcelona; Jonli So, die internationale studenten helpt die voor een paar maanden naar Amsterdam komen; Benita Panizo van het International Office van de HvA en via Skype met Sanne de Ruiter over haar minor in Brazilië.

‘Je ne parle pas français’
Zie jij een stage of deel van je studie in het buitenland wel zitten, of blijf je liever op Nederlandse grond? En wat moet je eigenlijk allemaal regelen als je naar het buitenland gaat? We spraken op de campus met HvA’ers over hun buitenlandse ambities.

Jointjes en bitterballen
Jaarlijks gaan ruim vierhonderd HvA’ers studeren in het buitenland, maar er komen net zoveel buitenlandse studenten voor een semester naar Amsterdam. Hieronder vind je een paar verhalen over hoe zij Amsterdam beleven.

Stappen in Istanbul

En hieronder lees je nog twee ervaringsverhalen van HvA-studenten in het buitenland. Halil Celik over studeren en stappen in Istanbul en Tim van den Broek over de uitslagenavond van de Europese verkiezingen in Zagreb.