Van Expeditie Robinson tot bootjes bouwen: dit was de introweek 2022

5 september 2022
Beeld:

HvanA

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
5 september 2022

Na een week vol gezellige activiteiten en losgaan met de studiegenoten die je net hebt leren kennen, begint het collegejaar vandaag dan echt. Wil je nog eens terugkijken hoe de introductietijd beleefd werd? In dit overzicht zie je hoe de HvA het studiejaar 2022/23 aftrapte.

Expeditie Robinson aan het strand

Wat is nou het doel van zo’n introductietijd? Elkaar en je opleiding alvast leren kennen, precies! En wat kun je dan beter doen dan op het strand eens gezellig samen met elkaar over een evenwichtsbalk racen, een bakje sprinkhanen en glibberige wormpjes achteroverslaan en elkaar wegstemmen op een eilandraad?

 

Een dag lang Expeditie Robinson: dat is hoe de opleiding Toegepaste Psychologie dit jaar studenten met elkaar kennis liet maken. Op het strand van Zandvoort deden de studenten een dag vol activiteiten, wij maakten er verslag en foto’s van. 

Vier dagen kamperen 

Bij de ene opleiding vermaakten studenten zich een dag lang in het zand, bij de ander toonden ze een week lang hoe fit ze blijven met weinig slaap. Zo liet de Faculteit Bewegen, Sport & Voeding studenten vier nachten lang kamperen bij het Dr. Meurerhuis, waar het programma dagenlang bol stond van sportieve activiteiten. 

 

Om zeven uur ’s ochtends begonnen de doorzetters met een potje aerobics, de rest van de dag klauterden ze over springkussens en stoeiden ze met elkaar. Onze reporter Eva ging langs en zag hoe gezellig het was, al had ze ook meteen spierpijn... 

Bon bini

Sommige ‘groepen’ studenten krijgen zo'n introductieweek wat extra aandacht. Zoals de Caribische studenten. Die worden niet alleen bij hun opleiding geïntroduceerd, maar ook door een programma van het Caribische netwerk HvAnti en de gemeente Amsterdam.

 

Zo kunnen ze extra goed voorbereid aan hun studententijd beginnen, en dat kunnen ze na zo’n grote overstap wel gebruiken. In de Stopera kregen de studenten een ‘warm welkom’ namens de gemeente: er waren speeches van oud-studenten, en ze kregen zelfs levensadvies van de ministers van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. 

HvA Introductiefestival 

Op donderdag gingen de studenten extra hard los op het introductiefestival van de HvA. Achter het Wibauthuis stonden rijen aan informatiekraampjes, binnen was er een silent disco en stonden de spelautomaten klaar.

 

Om 17:00 kon het feest pas echt beginnen: artiesten als La Fuente en Fokke Simons zorgden voor extra zomergevoelens bij de dansende studenten. Wij stonden er ook en beleefden van dichtbij dit feestelijke begin van jullie studietijd. ‘Tussen ons is wel sprake van een beginnende bromance.’

Beeld: HvanA | Festivaltijd op de HvA
Beeld: HvanA | Op het introductiefestival kon je de gewilde Patta-tas winnen

Nat, natter, natst 

Wie vrijdag langsfietste bij de Singelgracht had zomaar kunnen denken dat er een nieuwe aflevering van Te land, ter zee en in de lucht werd opgenomen. Het ging echter om een race van de opleiding Product Ontwerpen. 

 

Die liet eerstejaarsstudenten bootjes van kartonpapier maken en ermee peddelen naar de bel. Alhoewel, race? De meeste bootjes zonken onmiddelijk, tot groot vermaak van iedereen aan de kant. Plons: bij deze zijn jullie in je studententijd gedoken!