HvanA neemt even pauze: met dit overzicht kom je de vakantie goed door

24 december 2021
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
24 december 2021

HvanA is van 27 december tot en met 9 januari op vakantie. Mis je onze video’s en artikelen, wees dan niet getreurd: hier kun je nog eens de leukste, mooiste en spannendste van de afgelopen tijd bekijken. Tot gauw!

De HvA’ers van het jaar...

Zoals ieder jaar is er een HvA’er die van ons de titel ‘HvA’er van het Jaar’ verdiend. Dit jaar hebben Lisette Klok en actiegroep HvA-Fossielvrij die eer gekregen. Zij streden voor een fossielvrij pensioen en kregen het. Lees vooral ook over de andere genomineerden die door ons in het zonnetje zijn gezet: student Sofia Sabbar, afdelingshoofd Studentenzaken Marjolein Kaak, docent-onderzoeker Saskia Stoker en de klokkenluiders van mode-opleiding Amfi.

…en de HvA’ers met de leukste uitspraken

Waar sommige HvA’ers zich het afgelopen jaar lieten gelden met bijzondere prestaties, deden anderen dat met, eh… bijzondere uitspraken. Tientallen video’s maakten we dit jaar weer, en zoals ieder jaar komen studenten en medewerkers soms zo leuk uit de hoek dat we ze wel een plekje moeten geven in ons WTF-heb-ik-dit-GEZEGD-overzicht. Misschien sta jij er wel tussen?

Eindelijk bewijs: jullie hebben seks in de HvA

Bijzondere vondsten waren er ook, de afgelopen tijd. Een paar weken geleden lieten we twee studenten Forensisch Onderzoek de diepe krochten van de Leeuwenburg uitpluizen. Samen daalden we het trappenhuis af naar een kelder waar je niet dood gevonden wil worden. Met hun witte jassen aan en hun handschoenen om lieten Cedric en Samantha geen misverstand bestaan over de vlekken die daar het tapijt sierden: ‘dit is zeer waarschijnlijk sperma’. Van hun onderzoek hebben we de beelden nog. Bovendien is er de spannende reportage, die je hier kunt lezen (overigens hebben de daders zich nog niet gemeld). 

De mooiste poses

Instagram is ons meest populaire medium, zoals het dat is van veel HvA’ers. En het is waanzinnig leuk, al dat scrollen, swipen, liken en kijken, maar ook erg verslavend. Bovendien kunnen al die perfecte plaatjes rare dingen doen met je zelfbeeld, wil je opeens gespierder worden, grotere borsten of je tanden bleken. Hoe dat bij studenten leeft? Lees nog eens ons interview met drie HvA’ers over hoe belangrijk Insta voor hen is. Of bekijk nog eens onze video. Een student sprak alvast een mooie kerstwens uit: ‘I just want to take pictures and get money.’

De inspiratie van Esmeralda

Mis je tijdens deze lockdown even wat inspiratie? Lees dan nog eens het verhaal van Esmeralda. Begin dit jaar kreeg ze te horen dat haar eierstokkanker terug was, maar aan opgeven heeft ze nooit gedacht. Ze startte een crowdfundingsactie om geld in te zamelen. Van haar blik op het leven kom je deze vakantie hopelijk even tot rust: ‘Als studenten maken we ons druk over wat er straks komt. Alles moet meer en beter, maar dat is zo onnatuurlijk. Een boom laat uiteindelijk ook zijn bladeren los om even stil te staan en later weer door te groeien. Zulke rustmomenten laten je beseffen wat je echt gelukkig maakt.’