Inzameling voor overleden Syrische student levert ruim 1600 euro op

19 juli 2018
Beeld:

Daniël Rommens | Mayke Rameckers

Geplaatst door
Ellis Portier
Op
19 juli 2018

Studenten en docenten hebben 1.650 euro ingezameld voor de studie van het tweejarige dochtertje van de overleden Syrische student Suzdar.

Het geld komt van de docenten en studenten van het Taal– en Schakeltraject (TST) en Studentenzaken (SZ).  Zij hebben het bedrag bij elkaar gekregen en gezamenlijk gedoneerd.

 

Suzdar werd in januari op 25-jarige leeftijd neergeschoten in haar appartement in Velserbroek. Suzdar kwam vijf jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. Zij was sinds november vorig jaar actief in het Taal– en Schakeltraject. Veel gevluchte studenten doen hier aan mee.

Mayke Rameckers en Elly Klein Meulenman van Studentenzaken richtten eerder al een stichting op voor de studie van Shilan, en hebben sinds kort ook een gofundme-pagina geopend.

‘Het is bedoeld voor haar studie, maar als ze er van op reis wil gaan, mag dat ook hoor’

De docenten en studenten van TST en SZ hebben via verschillende kleine inzamelingsacties het geld bij elkaar gekregen. ‘Voormalig HvA-docent Mirka van Renswoude organiseerde bijvoorbeeld toen zij stopte met werken bij de HvA een afscheidsdiner, waarbij zij haar gasten vroeg geld te doneren.’ vertelt Mayke.

 

Het ingezamelde geld wordt op een spaarrekening gezet totdat Shilan achttien is. ‘Het is in principe bedoeld voor haar studie. We zijn immers van een school, hè. Maar als ze er van op reis wil gaan, dan mag dat ook hoor.’