Mayke haalt geld op voor dochtertje overleden student

27 juni 2018
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
27 juni 2018

Twee medewerkers van studentenzaken zamelen geld in voor de studie van het tweejarige dochtertje van de overleden student Suzdar. Zij werd in januari van dit jaar op 25-jarige leeftijd doodgeschoten in haar appartement in Velserbroek.

Shilan, het dochtertje van Suzdar, woont sindsdien bij haar tante. Mayke Rameckers en Elly Klein Meuleman van studentenzaken richtten een stichting op om op te halen voor de studie van Shilan. Ze zamelden in een week tijd al 800 euro in.

 

‘We wilden al een hele tijd iets doen,’ vertelt Mayke. ‘Het nieuws over de dood van Suzdar kwam heel hard aan bij ons.’ Suzdar, die vijf jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland kwam, was sinds november vorig jaar actief in een zogeheten taal- en schakeltraject, waar veel studenten met een vluchtelingenachtergrond aan meedoen.

‘Je hoort wel vaker heftige verhalen onder deze vluchtelingstudenten. Suzdar was bij ons bezig om een nieuw leven op te bouwen. Dit verwachtte niemand,’ zegt Mayke. ‘We wilden iets doen om haar naam voort te laten leven. Om dat via officiële wegen of in samenwerking met het UAFHet UAF is een stichting die zich inzet voor vluchtelingstudenten. te doen bleek lastig.’ Daarom zetten de Mayke en Elly een persoonlijke actie op.

‘Het is in principe voor haar studie. We zijn immers van een school, hè’

‘Maar je opent ook niet zo makkelijk een rekening op naam van iemand anders, die nog geen achttien is,’ zegt Mayke. Onder de vlag van een stichting kon het wel. Het geld dat wordt opgehaald wordt op een spaarrekening gezet totdat Shilan achttien is. ‘Het is in principe bedoeld voor haar studie. We zijn immers van een school, hè. Maar als ze er van op reis wil gaan, dan mag dat ook hoor. We kunnen haar natuurlijk nergens toe verplichten.’

 

Wil je geld doneren, neem dan even contact op met Mayke via haar e-mail. Als je cash geld over hebt, dan kun je terecht op de achtste verdieping van de Leeuwenburg. Daar staat een collectebus.