Hanneke Velthuijsen mogelijk beste hogeschooldocent van Nederland

7 maart 2024
Beeld:

NINA BAKKER | HANNEKE VELTHUIJSEN IS HVA-DOCENT VAN HET JAAR 2023

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
7 maart 2024

Pedagogiekdocent Hanneke Velthuijsen werd vorig jaar verkozen tot HvA-docent van het Jaar 2023 en is nu genomineerd voor de landelijke Docent van het Jaar-verkiezing. Maandag 25 maart wordt bekend gemaakt of ze de prijs in ontvangst mag nemen. 

In de finale staan, naast Hanneke Velthuijsen, ook Anke Liefbroer (Tilburg University), Chris Attai (Hanzehogeschool Groningen) en Peter Pelzer (Universiteit Utrecht). De vier docenten zijn geselecteerd door een vijfkoppige jury - bestaande uit twee docenten en drie studenten - omdat zij het onderwijs positief zouden willen innoveren. 

 

Hanneke Velthuijsen trok al de aandacht op de HvA omdat ze er steevast voor zorgt dat al haar studenten Pedagogiek mee kunnen komen tijdens de colleges. Dat betekent dat ze haar lessen zo nodig aanpast. Voor haar student Naomi, die slechthorend is, regelde ze bijvoorbeeld gebarentaal en ondertiteling. 

 

Jubileum

Met ingestuurde stukken, gesprekken en een college over hun vakgebied moeten de genomineerden de jury overtuigen. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, zal de prijs op 25 maart uitreiken tijdens een jubileumeditie van de Docent van het Jaar-verkiezing. Al tien jaar organiseert het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het ComeniusNetwerk de wedstrijd om goed docentschap te vieren.  

 

Naast een fysieke prijs krijgt de winnaar een beurs voor onderwijsinnovatie en een erefunctie binnen het ComeniusNetwerk, dat docenten verenigt die zich bezighouden met onderwijsinnovatie.