Youssef T., oud-gastdocent op de HvA, veroordeeld tot 5,5 jaar cel

23 januari 2023
Beeld:

Rodnae Productions

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
23 januari 2023

Youssef T., de neef van Ridouan Taghi, is maandag door de rechter veroordeeld tot een celstraf van vijf en een half jaar. Als diens advocaat speelde T. informatie door aan de topcrimineel. Twee jaar geleden gaf T. op de HvA nog gastlessen bij de opleiding HBO-Rechten. 

T. speelde als advocaat een ‘sleutelrol’ binnen de misdaadorganisatie van zijn neef, zo acht de rechtbank bewezen. Hij gaf tijdens bezoekjes aan de extra beveiligde gevangenis in Vught informatie door aan de topcrimineel.

 

Ook zou hij mee hebben gewerkt aan een plan om zijn neef uit de gevangenis te laten ontsnappen. Anderhalf jaar geleden werd T. aangehouden, maandag werd de ex-advocaat voor zijn misdaden veroordeeld. Hij moet nu vijf en een half jaar brommen, al had het Openbaar Ministerie zeven jaar geëist.

 

Enkele jaren terug gaf T. nog les op de HvA. Bij de opleiding HBO-Rechten was hij van 2020 tot het eerste blok van 2021 actief als gastdocent. Een oud-student liet bij T.’s veroordeling in oktober 2021 weten dat hij hem een ‘erg vriendelijke man’ vond.