Amsterdammer Idrissi wordt Professor of Practice diversiteit op HvA

25 oktober 2021
Beeld:

Wouter van der Wolk

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
25 oktober 2021

Abdelhamid Idrissi wordt de derde Professor of Practice op de HvA. Als boegbeeld van het thema diversiteit en inclusie gaat hij zich vanaf februari 2022 bezighouden met onderwerpen als kansengelijkheid en inclusiviteit. Dat maakte rector Geleyn Meijer maandag bekend.

Hij groeide op in Amsterdam-West, studeerde Bouwkunde aan de HvA en werd in 2018 Amsterdammer van het jaar. Abdelhamid Idrissi wordt vanaf februari op zijn oude school ‘Professor of Practice’. Dat is een soort eredoctoraat bij thema’s die de instelling belangrijk vindt: duurzaamheid, digitalisering en diversiteit, ook wel de 3D’s genoemd.

 

Voor die laatste D, diversiteit, is Idrissi nu voorgedragen door de faculteit Onderwijs & Opvoeding. Idrissi wordt daarmee gezicht van het speerpunt Diversiteit, na de benoeming van Kate Raworth (duurzaamheid) en Marleen Stikker (digitalisering).

 

Werken in de wijk
Om dat thema verder op de kaart te zetten, lijkt Idrissi een geschikte inspiratiebron. De Amsterdammer is lid van de programmaraad Kenniscentrum Kansenongelijkheid en was de afgelopen jaren op verschillende manieren actief in stadswijken. Zo was hij initiatiefnemer van het project Studiezalen. Daarmee biedt hij kinderen en jongeren gratis ruimtes om te leren, zich te ontwikkelen en te laten inspireren.

‘Adbelhamid Idrissi staat midden in de Amsterdamse samenleving. Hij en de HvA kunnen elkaar versterken in de missie om talent tot bloei te laten komen, ongeacht achtergrond, in verbinding met de leefwereld van de student en met de stad’, schrijft de HvA in een persbericht. Het is nog niet duidelijk hoe de functie van Idrissi ingevuld gaat worden.