HvA kiest: waarom jij moet stemmen – FOO

9 mei 2018
Beeld:

Pxhere (cc) / HvanA

Geplaatst door
Lynn van der Zaag
Op
9 mei 2018

Deze twee weken kun je stemmen tijdens de medezeggenschapsverkiezingen. Maar wat valt er eigenlijk te kiezen? HvanA kijkt de komende tijd mee bij de raden, waarin studenten en medewerkers overleggen met het bestuur van de HvA en de faculteiten. Vandaag is de medezeggenschapsraad van de Faculteit Onderwijs & Opvoeding (FOO) aan de beurt.

De raad van FOO houdt zich bezig met het beleid van hun faculteit. Zo vergaderen zij met hun decaan over grote thema’s zoals huisvesting en financiën. 

Beeld: Privéarchief Mara Heijdelberger | Mara Heijdelberger

‘We hebben het in de raad volop over werkdruk, huisvesting en de begroting van de faculteit,’ vertelt Mara Heijdelberger. Ze is medewerker en algemeen lid in de raad. Ze blijft aan: er hebben zich slechts vijf medewerkers aangemeld, terwijl er negen plekken beschikbaar zijn.

 

Duurzaamheid
‘Dit jaar heeft de raad een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de nieuwe opleiding Duits, en de afbouw van de tweedegraads lerarenopleiding techniek in de onderbouw. Ook hebben we het initiatief voor een watertappunt van Join the Pipe in de kantine van het Theo Thijssenhuis mede mogelijk gemaakt. Duurzaamheid vinden we erg belangrijk.’

‘Tot nu toe komt de nieuwe decaan open en vriendelijk over’

Een van de belangrijkste  speerpunten van de raad is dat de faculteit een plek blijft waar iedereen welkom is, vertelt Mara. Ook gaan ze zich in het aankomende jaar richten op het mogelijk maken van webcolleges en vernieuwingen in de deeltijdstudies.

 

De faculteit heeft net een nieuwe decaan: Ramon Puras. De raad moet hem nog beter leren kennen. ‘Tot nu toe komt hij open en vriendelijk over. De raad kijkt uit naar een goede samenwerking,’ aldus Mara. Ook moedigt ze het aan dat studenten en medewerkers zich verkiesbaar stellen voor de medezeggenschapsraad. ‘Ik vind het heel goed dat ze meedoen aan de besluitvorming op de faculteit.’

Voor de raad van FOO stelden zich dit jaar negen studenten en vijf medewerkers kandidaat. Voor beide groepen zijn negen zetels beschikbaar.

 

De medezeggenschapsverkiezingen zijn van 7 t/m 18 mei. Studenten en medewerkers kunnen stemmen voor de facultaire raden en de Centrale Medezeggenschapsraad. Medewerkers van de facilitaire diensten kunnen stemmen op de deelraad Staven en Diensten.

 

Hieronder vind je de kandidaatlijsten voor de verkiezingen.