Raadslid CMR stapt op: ‘Nieuwe rector weer witte babyboomer’

12 april 2018
Beeld:

Daniël Rommens | Achraf El Johari

Geplaatst door
Flora Woudstra Hablé
Op
12 april 2018

Achraf El Johari, raadslid in de Centrale Medezeggenschapsraad namens partij HvASamen, legt per direct zijn functie neer. Dat doet hij omdat de HvA Geleyn Meijer als rector heeft benoemd. Volgens Achraf bevestigt het benoemen van Meijer dat de HvA niet genoeg bezig is met representatie.

In een persbericht zegt Achraf dat het College van Bestuur, de decanen, opleidingsmanagers en de Raad van Toezicht ‘uitsluitend bestaan uit witte mensen van de babyboomgeneratie’. Daarmee is het HvA-bestuur ‘geen afspiegeling’ van de Amsterdamse samenleving, volgens Achraf.

‘De HvA moet actief bestuursleden met een andere achtergrond gaan werven’

‘De HvA is van plan om in dezelfde vijvers te blijven vissen,’ schrijft hij. ‘De HvA heeft de verantwoordelijkheid representativiteit te bevorderen en toekomstige rolmodellen te creÑ‘ren. Naar mijn mening neemt de HvA deze taak onvoldoende op zich.’


Niets persoonlijks

Om aan te geven dat hij het niet eens is met de benoeming van Meijer, stapt Achraf dus uit de raad. Daar zat de 21-jarige student hbo-rechten sinds september 2016 in. Vanaf 2016 was Achraf ook voorzitter van zijn partij, HvASamen, tot vorige week, toen Ufuk Serik het stokje overnam. 


‘De hogeschool moet actief bestuursleden met een andere achtergrond gaan werven,’ zegt Achraf in een reactie. ‘Het is overigens niets persoonlijks tegen de heer Meijer, maar ik hoop dat het bestuur inziet dat er echt iets moet veranderen.’

 

Lees hieronder het volledige persbericht van Achraf El Johari.