Flexwerker en inkomsten misgelopen? Mogelijk heb je recht op 1650 euro

22 juni 2020
Beeld:

Quang Nguyen Vinh via Pexels

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
22 juni 2020

Flexwerkers die door de coronacrisis inkomsten zijn misgelopen, komen in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je voor de maanden maart, april en mei in totaal 1650 euro bruto. Aanvragen is nu mogelijk.  

Misschien heb je een flexibele bijbaan. Je werkt bijvoorbeeld op basis van een nulurencontract, bent uitzendkracht of je werkt op oproepbasis. Grote kans dat je dan door de coronacrisis inkomsten bent misgelopen. Het kabinet biedt flexwerkers een financiële tegemoetkoming, de zogeheten ‘tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA)’.  

Als je aan de voorwaarden voldoet, ontvang je 550 euro per maand voor maart, april en mei. In totaal een bedrag van 1650 euro bruto.

 

Voorwaarden

Hiervoor moet je in februari tenminste 400 euro bruto aan salaris hebben ontvangen, en in maart tenminste 1 euro. In april moet je loon in ieder geval 50 procent lager zijn dan in februari, en dat bedrag mag niet boven de 550 euro bruto uitkomen.

 

Verdien je daarnaast ook op een andere manier inkomen? Dan kan het zijn dat je geen recht hebt op deze tegemoetkoming. 

 

Alle voorwaarden kun je lezen op de website van de Rijksoverheid. Mocht je gebruik willen maken van de aanvraag, dan moet je dat binnen nu en drie weken doen. De aanvraag start maandag 22 juni en de mogelijkheid eindigt op 12 juli. 

 

De aanvragen lopen via het UWV. Uiterlijk acht weken na de aanvraag hoor je of je recht hebt op de tegemoetkoming. Als dat zo is, dan zal het bedrag binnen acht weken worden uitbetaald.