Het is gelukt! In het nieuwe Asva-bestuur zitten twee HvA’ers

19 juni 2020
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
19 juni 2020

Met de komst van Cato van Hoegee en Stijn Hermes zijn twee van de vijf nieuwe Asva-bestuursleden afkomstig van de HvA. Daarmee zijn studenten van de hogeschool eindelijk weer vertegenwoordigd in de studentenvakbond.

Het vinden van hbo-studenten voor studentenbesturen blijkt al langer een lastige opgave. In de besturen van bijna alle landelijke organisaties zitten al jarenlang bijna alleen studenten van de universiteit. Bij Asva Studentenunie, die alle Amsterdamse studenten vertegenwoordigt, studeerde vorig jaar ook het gehele bestuur aan de Universiteit van Amsterdam. ‘We moeten voor het bestuur actiever op zoek naar HvA-studenten’, zei toenmalig voorzitter Alba van Vliet destijds.

Dat is nu gelukt. In een eerder interview met HvanA noemde huidig voorzitter Emma Fuchs het vinden van hbo-studenten voor het bestuur ‘echt een doelstelling’. Vanaf volgend collegejaar maken HvA-studenten Cato van Hoegee en Stijn Hermes onderdeel uit van het bestuur van Asva. 

 

Cato van Hoegee (2001) is eerstejaars student Bestuurskunde & Overheidsmanagement en wordt secretaris in het nieuwe bestuur. Stijn Hermes (1999) studeert Stedenbouwkunde en vult het komende studiejaar de functie van penningmeester in. 

 

Asva doet het beter dan de twee landelijke studentenbonden. Eerder benoemde de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) een student van de Hogeschool Saxion en ArtEZ tot penningmeester. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft nog geen hogeschoolstudent kunnen vinden. Beide bonden hebben bij de werving extra aandacht besteed aan het vinden van hbo’ers.