Bouw Conradhuis verder vertraagd door Coronacrisis

25 mei 2020
Beeld:

Bert Wisse/Het Klikt Fotografie

Geplaatst door
Heleen Gorris
Op
25 mei 2020

Het coronavirus heeft niet alleen invloed op het onderwijs: de HvA moet de opening van het nieuw te bouwen Conradhuis een half jaar uitstellen. De eerste lessen zullen nu waarschijnlijk aan het begin van het studiejaar 2022-2023 gegeven worden, maar ook dat is nog niet zeker.

‘De coronacrisis heeft ook toegeslagen in de bouwsector en dat heeft vertraging tot gevolg bij de bouw van het Conradhuis’, meldt de HvA in een persbericht. De uitbraak van het coronavirus heeft de toch al strakke planning voor de bouw van het Conradhuis verder in de war gegooid.

 

Tijdelijk geen bouwvakkers

Doordat een deel van de buitenlandse bouwvakkers tijdelijk terugkeerden naar hun thuislanden in Oost- en Zuid-Europa, lag het werk deels stil. Door de verplichte anderhalve meter afstand en problemen met de levering van bouwmaterialen vanwege het virus, is het niet mogelijk het Conradhuis in februari 2022 te openen. De verwachte openingsdatum ligt nu rond september 2022. 

‘De HvA houdt nu rekening met ingebruikname in de zomer van 2022’, staat in het persbericht. Daarmee heeft de bouw van het Conradhuis inmiddels een jaar vertraging opgelopen ten opzichte van de oorspronkelijke openingsdatum, in september 2021.

Omdat de coronacrisis nog niet voorbij is, is een nieuwe vertraging niet uitgesloten

Blijven zitten

De Faculteit Techniek zou in zijn geheel verhuizen naar het Conradhuis, maar blijft nu tot de zomer van 2022 in de Leeuwenburg gehuisvest. Ook de onderdelen van de Faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie, die zouden verhuizen kunnen tot die tijd op hun huidige locatie in het Benno Premselahuis blijven.

 

De bestuursstaf, studentenzaken en medewerkers van de ICT-afdeling zouden tussendoor al moeten verhuizen naar een andere locatie op de Amstelcampus of naar een gezamenlijk UvA/HvA-gebouw in Zuidoost, en dat gaat nog steeds door.

 

Hoewel de bouwers van het Conradhuis ervoor proberen te zorgen dat iedereen in de zomer van 2022 kan verhuizen naar het nieuwe gebouw, is het nog niet zeker of dat lukt. Omdat de coronacrisis nog niet voorbij is, is een nieuwe vertraging niet uitgesloten.