Vijf procent meer eerstejaars, grootste stijging bij Faculteit Gezondheid

4 februari 2020
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
4 februari 2020

Bijna 14 duizend studenten begonnen in september aan een nieuwe studie op de HvA. Dat is een stijging van 5,2 procent ten opzichte van het vorige studiejaar. Vooral op de Faculteit Gezondheid zijn veel meer nieuwe studenten begonnen.

De Faculteit Gezondheid (FG) is koploper met een stijging van meer dan 23 procent nieuwe studenten. Die groei wordt grotendeels veroorzaakt doordat de faculteit de studentenstop op de opleiding Fysiotherapie heeft losgelaten. Daarnaast is er een groeiende belangstelling voor de opleiding Verpleegkunde. Op de Faculteit Onderwijs & Opvoeding is een daling van het aantal inschrijvingen, ondanks het feit dat de Pabo is gegroeid.

De Vereniging Hogescholen (VH) publiceert jaarlijks de instroomcijfers van alle hogescholen. Dat gebeurt op basis van de definitieve inschrijvingen, die pas nu bekend zijn. Er zijn namelijk altijd studenten die zich inschrijven, maar alsnog niet aan de studie beginnen. 

 

De groei van ruim 5 procent die de HvA laat zien op haar eigen website, wijkt af van de groei die de VH meldt, namelijk 3,2 procent. Dat komt doordat de HvA ook studenten die van studie wisselen meerekent als eerstejaars studenten. Met een totaal aantal studenten van 45.797 blijft de HvA de grootste hogeschool van Nederland.