Ineke Bussemaker is de nieuwe decaan bij Business & Economie

8 januari 2020
Beeld:

Monique Kooijmans

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
8 januari 2020

Ineke Bussemaker gaat vanaf februari leidinggeven aan de Faculteit Business & Economie. Ze wordt de opvolger van Willem Baumfalk die in 2019 afscheid nam als decaan van de faculteit.

Bussemaker komt uit de bankenwereld. De afgelopen dertig jaar werkte ze in verschillende functies bij vijf banken in vijf verschillende landen.

 

‘Vakgebieden zoals commerciële economie, bedrijfskunde, accountancy en personeelsmanagement, die onderdeel uitmaken van de opleidingen aan de HvA, ken ik vanuit de praktijk’, zegt de nieuwe decaan in een bericht op de website van de hogeschool.

 

‘Dit, en het feit dat ik internationaal gewerkt heb geeft mij een goed inzicht in de steeds veranderende eisen die worden gesteld aan jonge business en finance professionals. Ik verheug mij erop een bijdrage te kunnen leveren aan onderwijs en onderzoek op deze vakgebieden aan de HvA.’

 

Bestuursvoorzitter Huib de Jong denkt dat Bussemaker ‘de juiste persoon op de juiste plaats’ is vanwege haar ‘ruime ervaring op het gebied van verbindend leiderschap’ en ‘grote verandertrajecten’. In het komende jaar staat de nieuwe decaan onder andere de verhuizing van de economieopleidingen naar de Fraijlemaborg in Zuidoost te wachten. Die verhuizing zorgt binnen de faculteit al jaren voor een felle discussie.

 

Bussemaker begint per 1 februari aan haar nieuwe baan. Tot die tijd neemt interimdecaan Freek Rebel de taken waar.