Yes, kerstvakantie! Wij zijn er even niet, maar er is nog genoeg te zien hier

20 december 2019
Beeld:

Tim van den Broek

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
20 december 2019

HvanA is van 21 december tot en met 5 januari op vakantie. Maar we hebben genoeg leuke dingen voor je klaargezet om je te vermaken onder de kerstboom, tijdens het diner of op de skipiste.

HvA’er van het Jaar

Als eerste moet je natuurlijk de laatste podcast van het jaar beluisteren, waarin we de HvA’er van het Jaar bekendmaakten. Dat is in 2019 Bowi Jong, die zich met #SorryJohan uitsprak tegen homofobie in de voetbalwereld. Hij schreef een brief aan de KNVB en Nederlandse voetbalclubs, en zorgde hiermee voor nationale aandacht voor het onderwerp.

Maar er waren nog vier andere genomineerden, op wiens 2019 jij kan terugblikken. Zo bedacht Patrick Torremans misschien wel dé oplossing voor het probleem van de verzakkende Amsterdamse kademuren, en sprak Louise Elffers zich uit over de positie van vrouwen op het hbo.

 

Aliya Çelik streed afgelopen jaar als gloednieuwe HvA-medewerker voor meer diversiteit voor de klas en Jan-Derk Bakker is voor de studenten van Clean Mobility dag - en zelfs nacht - bereikbaar. Genoeg leesvoer dus!

 

Geluk in een vertrouwd ritme: het verhaal achter de vaste gast van Café Fest

De podcast namen we, zoals ieder jaar, op in Café Fest. En wie daar vaker komt, kent de vaste verschijning aan de bar vast wel. Een oudere man, zeker geen student meer, die er dagelijks zijn biertjes en Vieux-Sprite komt drinken. Het is Buurman Ruud, en wij schreven zijn verhaal op.

Hoe slecht zijn jouw kerstcadeautjes voor het milieu?

Is het plots Kerstavond en ben je door alle tentamenstress dit keer echt vergeten de familie van nieuwe sokken, ondergoed en knoflookpersen te voorzien? Dan is er een grote kans dat je nog snel even online van alles in je winkelmandje gooit. Maar is dat niet heel slecht voor het milieu, met al die bestelbusjes, zeecontainers en verpakkingen? Het is iets ingewikkelder dan dat, legt onderzoeker Jesse Weltevreden uit.

Céline deed auditie bij The Voice: ‘Ik schrok me rot toen Lil’ Kleine draaide’

Tijdens haar hele uitvoering van Another Love draaide er niemand om. Hartstikke zenuwachtig werd The Voice-kandidaat Céline Dib (20) ervan. Maar uiteindelijk draaide Lil’ Kleine dan tóch. De Verpleegkundestudent vertelt over haar deelname, The Battles en over wat er nou waar is van die ruzie tussen coaches Lil’ Kleine en Anouk.

Vlammende discussies aan tafel – met deze vijf tips heb jij een vreedzame kerst

Zit je aan het kerstdiner, maar is de spanning om te snijden? Grijp dan stiekem even je telefoon onder de tafel en check dit artikel. Wij geven je tips over hoe je de heftige discussies de baas bent, zonder dat je een familievete ontketent. En mocht niks werken? Gooi dan af en toe een kippenbout naar de andere kant van de tafel. 

HvanA’s officiële WTF-heb-ik-dit-gezegd-jaaroverzicht

We maakten in 2019 meer dan honderd video’s en daarin werden genoeg gekke dingen gezegd. Van drugs verstoppen in je onderbroek tot horloges van vijftienduizend euro. En hoe spreek je guacemole ook alweer uit? Misschien vind je zelfs je eigen quote wel in het overzicht... 

Vanaf 6 januari is onze redactie er weer. Dan kun je ons weer bereiken met ideeën voor mooie verhalen, die de rest van de HvA niet mag missen. Wij wensen je hele mooie kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!