Kamperen, kippen en feesten met Bram Krikke: dit was de introweek

2 september 2019
Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
2 september 2019

Na een week vol introductiekampen, feestjes en slapeloze nachten zul je er vanaf vandaag aan moeten geloven. Het studiejaar gaat beginnen. Nog een keer terugkijken op vorige week? Dit was de introductieweek van dag tot dag. 

Maandag

Op maandagochtend rolden de eerste kofferwieltjes door de straten van Amsterdam. Nerveuze nieuwe studenten kwamen bepakt en bezakt aan op de Amstelcampus. Daar stapten sommige van hen meteen op de bus voor tripjes naar Texel, de Ardennen of Almelo. Voor anderen begon de introductie gewoon in Amsterdam. Wegwijzende dansers en rookcoaches wezen de nieuwelingen waar ze wel en vooral niet moesten zijn.

Beeld: Daniël Rommens | De rookcoaches hielden de nieuwe HvA'ers nauwlettend in de gaten.
Beeld: Daniël Rommens | Dansende studenten wijzen nieuwkomers de weg op de Amstelcampus.

Dinsdag

Dinsdagochtend begon de dag vroeg. Sommige studenten werden wakker in de rust en ruimte op Texel of in de Ardennen. Anderen ontwaakten op een halfleeg luchtbed of door het gesnurk van de buren. Zij sliepen namelijk op de camping, zoals de studenten Beweging, Sport & Voeding in Osdorp. Op de slaapplek naast het Nicolaes Tulphuis in Zuidoost kon je zo maar wakker worden met een onuitgenodigde gast in je tent: daar scharrelden kippen tussen de studenten van de Faculteit Gezondheid door.

Beeld: Daniël Rommens | Niet kamperen op Lowlands, maar gewoon naast je nieuwe schoolgebouw: het Dr. Meurerhuis
Beeld: Daniël Rommens

Woensdag

Halverwege de introductieweek werden de voorstelrondjes een beetje achterhaald, en dus besloot de Faculteit Gezondheid studenten op een andere manier kennis te laten maken. Zij gleden met bodyboards over een hindernisbaan, samen met hun mentoren en docenten. Er werd met ballen gegooid, gerend, geschoven en gezakloopt.

Beeld: Heleen Gorris | Buikschuivend het nieuwe jaar in!

Donderdag

Op donderdag kwamen de reizigers terug van hun tripjes en kwamen alle nieuwe studenten samen naar de HvA Experience in het Wibauthof. Je kon er rodeorijden, een dansworkshop volgen, roeien, kleurplaten kleuren of natuurlijk gewoon bier drinken. Wij testten de vriendschappen die deze week gesloten werden met een quiz, namen live een podcast op en vroegen jullie de hemd van het lijf over de afgelopen week. ’s Avonds raakten de kraampjes steeds leger en de dansvloer steeds voller.

Beeld: Suzan Stekelenburg | De HvanA-podcast namen we live op vanaf de HvA Experience.

Vrijdag

Voor het eindfeest spoelde je de brakheid weg met een vers biertje, schoof je de moeheid even aan de kant en fietste je hoopvol naar de Westerunie. Nog een laatste feestje en dan kon je echt naar bed. Wie dacht dat-ie daar vroeg in zou liggen, had het mis. Tot diep in de nacht stonden jullie te dansen bij optredens van Bram Krikke en Puinhoop Kollektiv. In de late uurtjes doken nieuwverliefde stelletjes de donkere hoekjes van de Westerunie in en tegen een uur of vijf wankelden de laatste feestgangers naar huis. Tijd om een weekend lang slaap in te halen, katerontbijtjes weg te werken en na te praten met je nieuwe vrienden.

Beeld: Esra Can | Bram Krikke maakt een selfie met studenten tijdens het eindfeest
Beeld: Esra Can | Het eindfeest betekende drinken, dansen en zoenen.

Dit was de introductieweek. Succes in je eerste collegejaar!