Bijzondere gast tijdens intro Gezondheid: ‘School lijkt wel een boerderij’

28 augustus 2019
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
28 augustus 2019

Een bijzondere verrassing voor de nieuwe studenten van de faculteit Gezondheid. Tijdens de intro van SV Venae wreven de eerstejaars net het slaap uit hun ogen, tot ze opeens twee kippen langs hun luchtbedden zagen lopen. 

De eerstejaars sliepen in tenten op het parkeerterrein van het Nicolaes Tulphuis, de gezondheidscampus in Zuidoost. Op onderstaande video is te zien hoe de studenten nog niet helemaal wakker zijn, als ze visite krijgen van de boerderijdieren.

 

Sindsdien blijven de kippen continu in de buurt van de eerstejaars. Ze zijn het publiek bij introductiespelletjes, scharrelen rond tussen de groepjes en doen nu dus ook mee aan het ochtendritueel. Het duo draagt inmiddels de naam ‘Huiskippies’.  

Pim Scheefhals (21, student Verpleegkunde) heeft de kippen vorige zomer ook op het terrein gespot. ‘Opeens waren ze er. Ze lopen op het terrein en komen heel dichtbij je staan. Maar dat de kippen zo, huppakee, de tent van de eerstejaars kwamen binnenwandelen, was wel heel bizar.’

 

Freek

Het is overigens niet voor het eerst dat het Nicolaes Tulphuis bezoek krijgt van dieren. Tot een jaar geleden liep er regelmatig een pauw op het terrein. En sinds deze week wijkt ook een meeuw niet van de zijde van studenten. Die is inmiddels gedoopt tot ‘Freek’. 

Beeld: SV Venae | De pauw, die tot een jaar geleden regelmatig het Nicolaes Tulphuis bezocht.

‘Ja, school lijkt steeds meer op een boerderij’, zegt Pim lachend. De studenten hebben geen flauw idee waar de dieren vandaan komen. De dichtstbijzijnde kinderboerderij ligt op twee kilometer afstand, dus dat zou een mogelijkheid kunnen zijn.

 

Volgens Pim gaan de studenten respectvol met de dieren om. ‘We laten ze lekker hun eigen ding doen. En ze blijven maar terugkomen, dus misschien vinden ze het hier gewoon gezellig.’ 

 

HvanA maakt deze week allerlei verhalen over de introductieweek op de HvA, én we staan met een mobiele studio op de HvA Experience op donderdag 29 augustus. Wil je alles weten over de introductie? Klik dan hier. (Deze berichten worden in de loop van de week aangevuld.)