Oud-HvA’er Dennis wint The Voice: ‘Ik zie mijn toekomst in de jazzmuziek’

25 februari 2019
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Heleen Gorris
Op
25 februari 2019

De nieuwste winnaar van The Voice of Holland is een oud-HvA’er. Dennis van Aarssen schreef de titel vrijdagavond op zijn naam. Als leadzanger van de HvA-band Het Pakt ontwikkelde Dennis zich als zanger én songwriter.

‘Ik voelde van alles en toch niets toen ik mijn naam hoorde tijdens de ontknoping van The Voice,’ vertelt Dennis. ‘Heel gek was dat moment. Ik was er zeker van dat Patricia zou gaan winnen en was totaal overdonderd.’

 

De 24-jarige oud-HvA’er kan amper 72 uur na de ontknoping nog steeds niet helemaal bevatten dat hij een platencontract en 50.000 euro heeft gewonnen. ‘Ik had me voorgenomen te genieten van de avond omdat het de laaste keer zou zijn. Dat is gelukt. Ik had zaterdagochtend wel even een terugslag van het feestje dat we op vrijdagavond hebben gevierd,’ lacht hij.

Het Pakt

Dennis won afgelopen vrijdag van tegenstanders Menno Aben, Navarone (een band) en Patricia van Haastrecht. Hij werd gecoacht door zanger Waylon. Met een zelf geschreven versie van het nummer ‘Modern World’ van Anouk (tevens coach) blies hij jury en publiek omver. Het nummer staat inmiddels op nummer één in de Nederlandse Top-40.

 

‘Bij Het Pakt heb ik ervaring opgedaan met het maken en schrijven van mijn eigen nummers,’ vertelt Dennis. ‘Ik hoop naast het op poten zetten van mijn zangcarrière verbonden te blijven aan Het Pakt.’ De leden van HvA-band Het Pakt, Alex, Jules, Maarten, Frank en Jeroen zijn ontzettend trots op hun zanger.

Dennis deed op de HvA de minor Ondernemerschap en werkt momenteel fulltime als projectmanager bij een marketingbureau. Hoe gaat zijn toekomst eruit zien? ‘Ik word de komende tijd begeleid door mijn coach Waylon om mijn zangcarrière te starten. Ik ga minder werken om daar tijd voor te maken. Ik zie mijn toekomst namelijk in de jazzmuziek.’