Even doorpraten over alcoholgebruik onder studenten

Even doorpraten over alcoholgebruik onder studenten

Van de Amsterdamse studenten wordt 85 procent gezien als risicodrinker. We praten met oud-student Loïs Bisschop over haar ervaring met alcoholverslaving en Ronald Veen van studentenkroeg Aorta. Want moet je wel alcohol kunnen kopen op HvA-terrein? 

 

Voor het eerst is oud-student Loïs Bisschop terug op de HvA en praat ze met ons over haar boek “Ik drink niet meer”. Daarin vertelt ze over de alcoholverslaving die zij ontwikkelde en over hoe ze daar van af kwam.

 

Ronald Veen, een van de studenten die de laatst overgebleven kroeg in een HvA-gebouw runt, deelt zijn visie op de kwestie of je wel alcohol moet kunnen krijgen op het terrein van de hogeschool. 

 

En er komt meer aan bod in deze podcast. HvA-studenten verdiepten zich afgelopen week namelijk in de honderd (!) minoren die de HvA biedt. We vroegen docent en loopbaancoach Japke Ebbinge hoe je nou de juiste keuze maakt. Ook legden vrijdag vijftig HvA-docenten het werk neer om te demonstreren in Den Haag. Zij zijn de toegenomen werkdruk zat en willen weer zelfstandig kunnen lesgeven.

 

Daarnaast hebben we het over de startup van studenten Otis Hermssen en Justin Cobelens. Zij ontwikkelden namelijk een wel heel relaxte bijbaan voor studenten, die ook nog eens ten goede komt aan scholieren met concentratieproblemen.