Zilver voor wielrenners Larissa en Imke

17 januari 2019
Beeld:

Privé-archief Larissa Klaassen | Larissa (l) en Imke tonen hun zilveren medaille die ze tijdens de Wereldbeker in Manchester hebben gewonnen.

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
17 januari 2019

Studenten Larissa Klaassen en Imke Brommer hebben twee zilveren medailles gewonnen bij de Wereldbeker baanwielrennen in Manchester. De HvA’ers zijn een duo voor het Paralympic Team NL. 

Het HvA ‘dreamteam’, zo kun je studenten Larissa Klaassen (24, Informatica) en Imke Brommer (20, Commerciële Economie) wel noemen. De wereldbeker in Manchester was hun eerste echte gezamenlijke wedstrijd. Dat ze direct zilver zouden binnenhalen, hadden ze niet durven dromen.
 
Sinds begin vorig jaar vormen ze een tandemkoppel in het baanwielrennen voor sporters met een beperking. In deze sport heeft Larissa als achterste renner op de tandem een visuele beperking, en wordt zij begeleid door Imke zonder beperking. Imke zit daardoor als ‘piloot’ aan het stuur. Gezamenlijk vinden ze een ritme om de snelste tijd neer te zetten.

 

In onderstaande video een impressie van het baanwielrennen op de tandem. Het oranje team bestaat uit Larissa en haar piloot Haliegh Dolman voorop. (Tekst loopt door onder video.)

Larissa heeft als parasporter al een aantal titels op haar naam staan. Zo is ze wereldkampioen 2016 op de 1 KM baanrijden en behaalde ze zilver op de Paralympische Spelen in Rio. Na een jaar rust en met Imke als nieuwe piloot bereidt ze zich voor op de Paralympische Spelen in Tokyo in 2020.
 
‘Het was spannend om na een periode van rust weer op de tandem te stappen’, vertelt Larissa. ‘Je bent toch een beetje onzeker als je weer begint. Maar tijdens onze trainingen haalden we al megasterke tijden. Het zijn trainingstijden die ik voorheen nooit heb behaald. Als we nu al zo in vorm zijn, dan kijk ik uit naar alles wat nog gaat komen.’

Beeld: Beeld: Privé-archief Klaassen | Met de andere winnaars.

Imke en Larissa willen zich met de aankomende wedstrijden kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokyo in 2020. De Wereldkampioenschappen in maart spelen daar een belangrijke rol in.

 

Door de Britten die afgelopen weekend goud voor de neuzen van Larissa en Imke wegkaapten, is de strijdlust verder aangewakkerd. Larissa: ‘Nu wordt het beuken. We gaan die Britten pakken!’