HvanA is jarig, en dit is wat we het komende jaar gaan doen

15 januari 2019
Beeld:

iStock

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
15 januari 2019

Hieperdepiep... Precies een jaar geleden begonnen wij met HvanA, het online magazine voor en door studenten en medewerkers van de HvA. Tijd voor een korte terugblik. En vooral: onze wensen voor volgend jaar. 

Wat hebben we bereikt?

Nou, we hebben meer dan vijfhonderd verhalen gepubliceerd. Onze videomakers gingen maar liefst negentig keer op pad met de camera. En met dertig wekelijkse podcasts gingen we net iets dieper op interessante onderwerpen in. Check hier wat jullie de leukste items vonden in het eerste jaar HvanA. Oh, en wist je dat onze site een European Design Award heeft gewonnen?

Beeld: Beeld: HvanA/Vruchtvlees | HvanA won in 2018 een European Design Award

Hoe begon het allemaal?
Ons eerste bericht was een oproep aan jullie om mee te doen, want met jullie ideeën en inbreng is HvanA pas echt een online magazine ‘voor en door’ HvA’ers.

 

En nu?

Die oproep staat nog steeds. Heb je een leuk idee voor een verhaal, of heb je belangrijk nieuws? Mail ons, of stuur ons een berichtje via een van de sociale media.

 

Als je vanaf de nul begint, voelt elke nieuwe volger als een kleine overwinning. We hebben er gelukkig al heel wat aan ons weten te binden, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog superveel HvA’ers die nog niet genieten van de mooie, belangrijke en inspirerende verhalen die we elke dag vinden binnen de muren van de hogeschool. 

Wij laten jou de dingen zien op de HvA, die je zelf niet dagelijks tegenkomt

Dus voor als je ons nog niet kent: wie zijn wij?
HvanA wordt gemaakt door een team van jonge journalisten en een paar die al langer in het vak zitten. Het team bestaat uit schrijvers, videomakers, podcastliefhebbers en fotografen.


Wat heb je aan ons?
Wij laten jou de dingen zien op de HvA, die je zelf niet dagelijks tegenkomt. Denk aan de medewerker die een jaar lang elke maand een marathon loopt, een student die strijdt voor diversiteit in het hogeschoolbestuur en het onderzoek van een student over de juiste verdeling van mankracht op Schiphol. En uit al die bijzondere verhalen verkozen we in december de HvA’er van het jaar

 

En we laten het je natuurlijk meteen weten als er iets belangrijks gebeurt op de hogeschool. Nieuws dat over jou en je studie gaat. Of natuurlijk je werk.

Beeld: Anne Posthuma | De verkiezing van de ‘HvA’er van het jaar 2018’ live in Café Fest

Waar kun je ons vinden?
Hier natuurlijk, op onze site. Maar we zijn vooral ook actief op sociale media. Volg ons daarom op InstagramFacebook en Twitter. Voor video’s kun je terecht op ons Youtube-kanaal en onze wekelijkse podcast beluister je vanaf 1 februari weer via Soundcloud of iTunes.

 

Klik hier om je in te schrijven op onze wekelijkse nieuwsbrief

 

Het allerbelangrijkste vinden wij het om jullie in het echt te spreken, en daarom komen we regelmatig met een mobiele redactie werken op de zeven faculteiten van de HvA. En dat levert de leukste dingen op (en de populairste video van het jaar)!

Waarom doen we dit?
Wij vinden het heel belangrijk dat jij als student of medewerker van de hogeschool een onafhankelijke bron van informatie hebt over de instelling waar je studeert of werkt. Hopelijk vind jij dat zelf ook!

 

Wat kun je het komende jaar van ons verwachten?
Dat we weer keihard werken om zoveel mogelijk verhalen en nieuws te brengen. Maar dat doen we het liefst met jullie. Tip ons over een mooi project, een evenement, of een nieuwtje.

 

HvanA is ook de plek waar jij aan andere HvA’ers kunt laten zien wat je aan het doen bent met je studie, je onderzoek of je werk. Neem dus contact met ons op en bied je verhalen aan ons aan. We praten graag met je over hoe we ze op een mooie manier kunnen laten zien aan de rest van de HvA.

 

Weet of doe jij iets dat andere HvA’ers zouden moeten weten? Mail ons dan op hvana@hva.nl!