Campus Creators zamelen geld in voor 3FM Serious Request

3 december 2018
Beeld:

Anne Posthuma

Geplaatst door
Suzanne Wijnker
Op
3 december 2018

Je favoriete nummer aanvragen op de radio of meedoen aan een bingo in Café Fest. Ook op de HvA kun je tijdens de marathonuitzending van de Campus Creators bijdragen aan 3FM Serious Request.

3FM Serious Request ziet er heel anders uit dit jaar: geen glazen huis geen opgesloten dj’s meer. In de week voor kerst gaan er drie dj-duo’s een wandelroute lopen door Nederland, langs verschillende inzamelacties. Ook de Campus Creators, een groep studenten van de opleidingen Creative Business en Communicatie, gaan geld inzamelen voor de drie goede doelen die dit jaar centraal staan: bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten.

‘Vorig jaar werd er 700 euro opgehaald en nu gaan we op z’n minst voor de 1000’

Vanuit de glazen radiostudio in het Benno Premselahuis gaan de studenten op 18 december van 12:00 tot 18:00 liveradio maken. Elke twee uur staat er een van de drie doelen centraal. Zo zijn er interviews en reportages te horen, maar je kunt natuurlijk ook je favoriete plaat aanvragen voor een klein bedrag. Een van de studenten Leah Smith (20) zingt deze dag ook live een zelf geschreven nummer en begeleidt deze op haar gitaar.

 

Prijzen

Dezelfde dag kun je om 18:00 in Café Fest terecht voor je vaste bingoavond. De Campus Creators zorgen voor de prijzen, gesponsord door docenten en bedrijven uit de buurt. Bijvoorbeeld een gratis sportabonnement voor drie maanden om fit het nieuwe jaar in te gaan. Om verzekerd te zijn van een plekje kun je van te voren kaartjes kopen voor een klein bedrag. Dit geld gaat natuurlijk weer naar het goede doel.

 

Campus Creator Henrik van de Pol (18) hoopt meer geld op te halen dan vorig jaar. ‘Zoveel mogelijk is natuurlijk het doel. Vorig jaar werd er 700 euro opgehaald en nu gaan we op z’n minst voor de 1000.’

 

De studenten zijn nog druk bezig met het regelen van interviews, en prijzen voor de bingo. De komende weken kun je de verdere ontwikkelingen volgen op de social media van de Campus Creators. Alvast geld doneren kan hier.