Wil jij graag werken in de ICT? HvA-project Make IT Work schoolt je om

12 november 2018 3224 Bekeken
Beeld:

Lukas (cc, via pexels)

Geplaatst door
Heleen Gorris
Op
12 november 2018

Na twee jaar van pilots gaat Make IT Work definitief hoogopgeleiden omscholen voor een baan in de krappe IT-sector. Of je nou verstand hebt van computers of niet, iedereen met een hbo of wo-diploma kan IT’er worden.

Ren jij bij een error op je scherm meteen naar de computerreparateur om de hoek? En heb je daarom nooit aan een carrière in de IT gedacht? Think again: het HvA-project Make IT Work schoolt je in een jaar om voor een baan als software engineer, business analytics specialist of cyber security specialist.

 

In Nederland stonden in 2017 ruim 53.000 vacatures in de IT-sector open, blijkt uit cijfers van het UWV. Om die vacatures toch opgevuld te krijgen komen er mensen uit het buitenland naar Nederland. In plaats daarvan kunnen hoogopgeleiden in sectoren waar weinig werk is omgeschoold worden.

Deelnemers krijgen les in programmeren en samenwerken. Met die kennis kunnen ze werkervaring opdoen bij een van de deelnemender bedrijven met openstaande vacatures, zoals KPN, KPMG en Ernst & Young. Aan het eind van het jaar ontvangen zij een certificaat van de HvA en hebben ze kans op een baan bij de deelnemende bedrijven.

 

De pilot startte in 2015 op het Hilversumse Mediapark. In deze periode groeide door digitalisering in de maatschappij het personeelstekort in de sector. Make IT Work blijft nu definitief in Hilversum, in het pand bij softwarebedrijf MyBit, dat meehielp met de pilot.