Frank Kresin wordt decaan van Digitale Media & Creatieve Industrie

8 november 2018
Beeld:

Rikkert Harink

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
8 november 2018

Frank Kresin is benoemd tot decaan van de Faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie (FDMCI). Hij volgt Geleyn Meijer op, die in juli van dit jaar rector van de HvA werd. 

‘Frank Kresin is de juiste persoon op de juiste plaats,’ vindt bestuursvoorzitter Huib de Jong. ‘Met hem krijgen we een communicatief sterke, verbindende en visionaire collega. Het is mooi dat zijn ideeën goed passen bij de missie en visie van onze hogeschool.’

 

Kresin zegt zelf de verbindingen in de faculteit te willen versterken. ‘Tussen de verschillende opleidingen, tussen onderwijs en onderzoek, tussen FDMCI en de andere faculteiten, en tussen de faculteit en de stad,’ zegt hij in een persbericht.

 

Kresin studeerde aan de Nederlandse Filmacademie en haalde een masterdiploma Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was programmamanager e-learning bij de Digitale Universiteit en directeur onderzoek bij de Amsterdamse Waag Society. Op dit moment werkt hij als directeur van het DesignLab van de Universiteit Twente. 

 

Kresin begint op 1 februari op de HvA. Tot zijn komst leidt Irene Sparreboom de faculteit.