Update: Internet- en telefoniestoring op HvA opgelost

20 augustus 2018
Beeld:

Wikimedia Commons (cc)

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
20 augustus 2018

De netwerkstoring, waarmee de HvA sinds vrijdag kampte, is opgelost. In verschillende gebouwen viel het netwerk regelmatig uit. Dat was waarschijnlijk het gevolg van onderhoudswerkzaamheden die vrijdag plaatsvonden.

‘Wifi is niet beschikbaar voor medewerkers en studenten,’ meldde de HvA op haar website. Daarnaast werkte de webmail van tijd tot tijd niet. Eerder deden de problemen zich ook voor in het Dr. Meurerhuis, de Leeuwenburg en het Nicolaes Tulphuis.

 

De storing leek maandag grotendeels opgelost te zijn, maar verschillende medewerkers zeiden op dinsdag nog steeds last te hebben van het haperende netwerk. De servicedesk van ICT Services voerde vrijdag een update door, die de problemen waarschijnlijk veroorzaakt. ‘Die update is vervolgens weer teruggedraaid,’ zegt een medewerker tegen HvanA.

De HvA raadde mensen die gebruik maken van het netwerk aan om elke tien minuten hun werk op te slaan. ‘Zo blijft het verloren gaan van wijzigingen beperkt wanneer het netwerk wegvalt.’ De storing is in de loop van dinsdag opgelost en alle functies zijn weer beschikbaar voor studenten en medewerkers.

 

Dit artikel is geüpdatet op woensdag om 11.10u.