Nieuwtje: OM eist acht jaar cel tegen oud-student en -gastdocent AMFI

16 september 2024
Beeld:

Nina Bakker | Het Amsterdam Fashion Institute

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
16 september 2024

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in een zedenzaak acht jaar cel geëist tegen Martijn N., een oud-student en -gastdocent van modeopleiding AMFI. Hij wordt verdacht van meerdere verkrachtingen, ontucht met minderjarigen en poging tot zware mishandeling.

N. rondde in 2012 zijn studie af aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studietijd aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) werd hij al geschorst na ‘twee incidenten’, waarbij het ging om grensoverschrijdend gedrag. Gisteren heeft het OM negen aangiften, gepleegd tussen 2011 en 2021, opgenomen in de aanklacht.

 

Na zijn afstuderen was N. nog geregeld op AMFI te vinden als gastdocent en als scriptiebeoordelaar. Studenten konden ook stagelopen bij zijn bedrijf, het culturele platform Moam, dat hij na zijn studie aan AMFI oprichtte. AMFI verklaarde in 2021 geen indicatie te hebben gehad van het seksueel grensoverschrijdende gedrag van N.

 

 

In de rubriek Nieuwtje brengen we je kort op de hoogte van wat er speelt in en om het hoger onderwijs. Al het snelle nieuws vind je hier verzameld.