Nieuwtje: centrale medezeggenschap van HvA kiest bestuur met drie studenten

11 september 2024
Beeld:

HvA | De volledige Centrale Medezeggenschapsraad (24/25)

Geplaatst door
Paul Disco
Op
11 september 2024

De Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) van de HvA heeft een nieuw dagelijks bestuur. Britt van Dijk, student Built Environment, is voor het tweede jaar op rij benoemd tot voorzitter van de raad. 

Docent Twan da Silva (Creative Business) is daarnaast gekozen als vicevoorzitter, student Tamira Vangelova (Bestuurskunde) is de nieuwe penningmeester en Emms Buining, student Sportkunde, gaat de rol van secretaris vervullen.

 

De raad, die uit 24 HvA’ers bestaat, heeft dus voor drie studenten en een medewerker gekozen. Voorheen zaten er vrijwel altijd twee studenten en twee medewerkers in het Dagelijks Bestuur. Het kwartet vertegenwoordigt de CMR het komende studiejaar zowel binnen als buiten de hogeschool. Net als vorig jaar zal Britt van Dijk als voorzitter de vergaderingen leiden.

 

De CMR vertegenwoordigt zowel studenten als personeel en behartigt de belangen van beide groepen. De raad kan advies geven aan het College van Bestuur en moet instemming verlenen bij belangrijke beslissingen over de hogeschool, zoals de begroting en het onderwijsbeleid.

 

Ieder jaar kunnen HvA’ers stemmen op wie er volgens hen in de raad moet, maar de interesse daarin ligt laag. Bij de verkiezingen in mei was de opkomst onder medewerkers 35,4 procent, terwijl slechts 2,3 procent van de studenten een stem uitbracht. 

 

In de rubriek Nieuwtje brengen we je kort op de hoogte van wat er speelt in het hoger onderwijs. Al het snelle nieuws vind je hier verzameld.