Nieuwtje: HvA’ers pakken goud met rolstoelbasketbal op de Paralympische Spelen

9 september 2024
Beeld:

Steffie Wunderl Fotografie | Nederland wint van Amerika tijdens de Paralympische Spelen

Geplaatst door
Nina Bakker
Op
9 september 2024

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben goud gewonnen tijdens de Paralympische Spelen van Parijs. Met HvA-studenten Lindsay Frelink en Xena Wimmenhoeve in het team won Nederland van Amerika met 63 - 49.

‘We hebben als team laten zien dat we samen gefocust blijven op het doel. Dat we elkaar helpen als het even pittig is en dat we ons hoofd niet laten hangen’, vertelt Creative Business-student Lindsay Frelink aan de redactie van HvanA. Samen met Xena Wimmenhoeve, die aan de Johan Cruyff Academie (JCA) studeert, is ze een van de twee HvA-studenten in het team.

Beeld: Team NL | Lindsay Frelink tijdens de winst op de Paralympische Spelen

Afgelopen zondag stond het team eerst nog met 8-2 achter, maar na het tweede kwart kwam Nederland los. Het is de tweede keer op rij dat Lindsay en Xema goud pakken op de Olympische Spelen. Vier jaar geleden wonnen ze hun eerste gouden medaille in Tokyo. 

 

Meer winst

De twee paralympiërs zijn niet de enige HvA-studenten die deze zomer goud pakten. Floris Wortelboer scoorde met het hockeyteam goud op de Olympische Spelen. Zilver was er voor Pedagogiekstudent Melvin Twellaar, met roeien dubbeltwee.

 

Daarnaast werd er nog brons gescoord door tweeling Noortje en Bregje de Brouwer bij het synchroonzwemmen. Voeding en Diëtetiekstudent Sarah Buis kreeg met het waterpoloteam brons in handen.