Tips voor de zomer: theater, film of muziek waar je heen kunt met studentenkorting

16 juli 2024
Beeld:

Sofie Knijff | 'Het Zomeroffer'

Geplaatst door
Nina Bakker
Op
16 juli 2024

De vakantie is in aantocht, maar het leven is helaas vrij duur geworden: na een festival heb je geen cent meer over en reizen zit er misschien ook even niet in. Blijf je in Amsterdam en wil je toch iets leuks doen? HvanA tipt activiteiten waar je met korting (of gratis) heen kunt.

1: Amaze Amsterdam

Met studentenkorting: tussen 18,95 en 21,95 euro (afhankelijk van het tijdstip dat je gaat)

 

Licht, geluid, lazers, mediakunst, muziek en interactie: Amaze Amsterdam is een audiovisuele belevenis in acht verschillende ruimtes. Elke ruimte biedt een ander soort lichtshow, oftewel een andere ‘immersive audiovisual experience’, gemaakt door festivalbureau ID&T.

 

Check alle info op: www.amaze-amsterdam.nl.

Beeld: Sofie Knijff | Een auto wordt ‘geofferd’

2: Geofferde auto’s in het Amsterdamse Bostheater

Met studentenkorting: 18,50 euro

 

De auto geeft vrijheid, avontuur en erotiek, maar zijn tijd is gekomen… in het Amsterdamse bos sterft 35 zomeravonden lang de vierwieler van iemand uit het publiek. Bijvoorbeeld op donderdag 18 juli: de Opel Astra van Evaline. Of op 23 juli: de Citroën Berlingo van Beau. Houd je van theater, dan is deze voorstelling met muziek, zang en dans van de Warme Winkel misschien wat voor jou. 

Zie: www.bostheater.nl/events/het-zomeroffer.

 

3: Avondje discussiëren in De Balie

Met studentenkorting: 11,50 euro

 

Laat je eens een avondje inspireren bij een lezing. In De Balie zijn er elke keer andere sprekers. Op 18 juli komt bijvoorbeeld journalist en filosoof Doortje Smithuijsen langs om het te hebben over ‘techdenkers’ en de invloed van social media op het leven van jonge mensen.

 

Alle info op: www.debalie.nl

Beeld: De Filmhallen | De Filmhallen

4: De Filmhallen

Met studentenkorting: 9,- euro (aan de kassa)

 

In Amsterdam-West heb je De Filmhallen, het complex waar ooit nog trams stonden. Nu heb je er sinds 2014 onder meer een bioscoop met negen zalen waar Hollywood-, maar ook arthousefilms gedraaid worden.

 

Bij De Filmhallen heb je ook ‘Filmhallen Fast Forward’: nieuwe films die voor het eerst gedraaid worden. Op 14 augustus is dat bijvoorbeeld de horrorfilm ‘The Substance’. In het voorprogramma wordt ingegaan op het thema van ‘eeuwige jeugd’ en is er een filmquiz.

 

Check: filmhallen.nl.

 

5: Leef je creatief uit bij Crea
Met studentenkorting: - 50 %

 

Show jouw creatieve talent en ontwikkel je verder in een zomercursus bij Crea, het creatieve centrum voor studenten. Tussen 8 juli en 10 augustus heb je keuze uit zestig cursussen van een dag of soms een hele week. Oefen burlesque (voor alle genders), maak collages, schrijf gedichten of ga acteren: voor ieder wat wils.

Bekijk het aanbod op  www.crea.nl.

 

6: Heel veel musea

Diverse soorten studentenkorting

Tijdens de Nederlandse zomer kan er best eens een buitje vallen (blijkt zeker dit jaar). Gelukkig zijn er talloze musea in Amsterdam waar je terechtkunt om te schuilen. En het mooie is: bij (bijna) alle musea krijg je korting als student. Neem het Wereldmuseum Amsterdam, waar je onder meer een tentoonstelling ziet over vechtsporten (martial arts) over de hele wereld. Voor een tientje ben je binnen.

Meer info op: www.amsterdam.wereldmuseum.nl.

Beeld: International Theatre Amsterdam | Voorstelling 'Traplord'

7: Internationaal Theater Amsterdam

Met studentenkorting: 17,50 euro

 

Zie hoe artiesten van over de hele wereld het podium pakken bij Internationaal Theater Amsterdam. Op 22 augustus heeft hiphopdansfestival Summer Dance Forever de dansvoorstelling ‘S.T.U.C.K.’/Traplord. Thema’s als mentale gezondheid en mannelijkheid komen naar voren in dans (waacking), theater en spoken word.

 

Meer info: www.ita.nl.

 

8: Vondelpark Openluchttheater

Gratis

 

Sommige evenementen zijn ook helemaal gratis te bezoeken. Zo is er in het Vondelpark Openluchttheater van juni tot september elk weekend muziek, dans, theater of bijvoorbeeld komedie. De entree is gratis, al wordt er wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Check het hele programma hier: www.openluchttheater.nl/agenda.

 

9: AmsterJam

Gratis

 

Bij De Verbroederij in Amsterdam-Noord kun je al gratis sporten of yoga doen, maar voor de muziekliefhebbers is er bijvoorbeeld ook op 4 augustus om 17 uur AmsterJam: een jamsessie bij een kampvuur waar elke muzikant of artiest bij aan kan haken. 

 

10: Comedy Kafé

Gratis

 

Train gratis je lachspieren bij Studio K. Elke tweede dinsdag van de maand is er een vrij toegankelijke comedy-avond. Je kan daar trouwens ook terecht voor live jazz. Dat is elke laatste woensdag van de maand.

Check het programma op: www.studio-k.nu/events.