Nieuwtje: opleiding Voeding en Diëtetiek verhuist naar zorgcampus

16 april 2024
Beeld:

HvA | Een ontwerp van het nieuwe Tania Leonhuis

Geplaatst door
Paul Disco
Op
16 april 2024

De opleiding Voeding en Diëtetiek en het lectoraat Voeding en Beweging gaan in 2027 verhuizen van de sportcampus in Nieuw-West, naar de gezondheidscampus in Zuidoost. Dat heeft de Faculteit Bewegen, Sport en Voeding intern bekendgemaakt.

De opleiding Voeding en Diëtetiek en het lectoraat Voeding en Beweging zullen verhuizen van het Dr. Meurerhuis in Amsterdam Nieuw-West naar de nieuwbouw bij de gezondheidscampus in Zuidoost. Daar wordt het Tania Leonhuis verbouwd en vernieuwd. 

 

De verhuizing staat gepland voor 2027, gelijktijdig met de oplevering van het nieuwe pand. Huidige eerstejaarsstudenten van Voeding en Diëtetiek zullen nog op de sportcampus afstuderen.

 

Verdere fusie?

Mogelijk is hiermee het startschot gegeven van een verdere fusie tussen de Faculteit Zorg en de Faculteit Bewegen, Sport en Voeding. De faculteiten zitten in aparte gebouwen, maar delen al wel deels dezelfde staf en directie.

 

‘Dat werkt lang niet altijd handig’, schrijft decaan Nynke van Dijk in een bericht aan medewerkers. Daarom doet de HvA onderzoek naar een verdere fusie. 

Er wordt al nagedacht over een nieuwe naam voor de faculteiten, als ze gaan fuseren

De komende tijd worden verschillende scenario’s uitwerkt, zoals volledige samenvoeging van beide faculteiten op bestuurlijk niveau. Er wordt zelfs al nagedacht over een nieuwe naam voor als de faculteiten fuseren, blijkt uit het verhaal van Van Dijk. Voor de meivakantie is duidelijk welk scenario de voorkeur heeft.

 

Op de sportcampus zal de HvA de komende jaren van minder ruimte gebruik hoeven te maken. Niet alleen vanwege de verhuizing van Voeding en Diëtetiek. ‘In deze nieuwe tijd van hybride werken laten we het principe van ‘‘1 medewerker, 1 bureau’’ los en gaan we over tot meer flexibele werkplekken,’ zo staat in het bericht. Voor de vrijgekomen ruimte op de sportcampus gaat de HvA een nieuwe gebruiker zoeken.