Asva-voorzitter stopt ermee vanwege ‘onderliggende meningsverschillen’

30 januari 2024
Beeld:

Aziza Filal | Het bestuur van Asva met uiterst rechts voorzitter Izabella Voortman

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
30 januari 2024

Asva Studentenvakbond moet het voorlopig zonder voorzitter gaan rooien. Izabella Voortman heeft in overleg met de rest van het bestuur besloten om op te stappen vanwege onoverbrugbare meningsverschillen. 

Waar dat verschil in mening hem precies in zit, wil het bestuur van Asva Studentenvakbond niet kwijt. Maar kennelijk lukt het niet om nog langer met elkaar de bond te leiden. Het opstappen van Voortman wordt gemeld in een kort persbericht van HvA-student Henk van den Bosch, die secretaris van Asva is.

 

Hij laat namens Asva per e-mail weten dat Voortman ‘heeft besloten haar functie neer te leggen. De reden hiervoor waren onderlinge meningsverschillen die na verschillende pogingen niet overbrugd konden worden.’ Het bestuur wenst haar verder veel succes toe in de toekomst. 

 

Voortman zelf laat desgevraagd weten niet op de kwestie te willen reageren. Wie haar gaat opvolgen, is ook nog niet bekend. Dat moet duidelijk worden na de algemene ledenvergadering op 8 februari. Op haar sociale mediakanalen heeft Asva vooralsnog niets laten weten aan haar leden over het vertrek van de voorzitter.