Vice-voorzitter HvA maakt overstap naar Hogeschool Rotterdam

12 december 2023
Beeld:

Ann-Sophie Falter | Hanneke Reuling

Geplaatst door
Imran Ahayetan
Op
12 december 2023

Per 1 april 2024 vertrekt vice-voorzitter Hanneke Reuling bij de Hogeschool van Amsterdam. Na ruim zes jaar vervolgt ze haar carrière als lid van het College van Bestuur bij de Hogeschool Rotterdam. 

Bij de HvA hield Reuling zich als vice-voorzitter bezig met heel wat portefeuilles. Ze ging over het financieel beleid en beheer van de hogeschool, de ontwikkeling van de campus en de vastgoedstrategie, het integrale veiligheidsbeleid en de faciliteiten en services die de HvA nog deelt met de Universiteit van Amsterdam. 

In een bericht op de site van de HvA blikt Reuling ‘met veel plezier’ terug op haar tijd in Amsterdam. Grote onderwerpen waar ze als lid van het College van Bestuur (CvB) mee te maken kreeg waren onder meer de lockdowns, een hackaanval op de ict-systemen en de bouw van het Jakoba Mulderhuis. Toen voorzitter Huib de Jong vertrok, in september 2020, functioneerde Reuling enige tijd als waarnemend voorzitter van het HvA-bestuur.

 

Meer op onderwijs

In de havenstad gaat Reuling zich nu weer meer op het onderwijs zelf richten. In het bijzonder op de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en de stad, een van de ambities van de Hogeschool Rotterdam. In een bericht op het intranet van de HvA legt Reuling uit waarom ze vertrekt. ‘Hoewel ik de HvA niet graag achterlaat, is deze kans toch te mooi om te laten lopen’. 

 

Voor haar tijd aan de HvA was Reuling in dienst bij Fontys Hogescholen als directeur Onderwijs en Onderzoek. In 2013 stapte ze over naar de Vrije Universiteit, waar ze directeur bedrijfsvoering van de faculteit Sociale Wetenschappen werd. Vier jaar later werd ze bestuurder bij de HvA, eind 2021 werd ze herbenoemd als vice-voorzitter.