Nieuwtje: Ramon Puras stopt als decaan van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding

29 september 2023
Beeld:

Geert de Jong | Ramon Puras

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
29 september 2023

Ramon Puras treedt per 1 oktober terug als decaan van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding (FOO). Dat maakte de HvA donderdag bekend. In zijn rol als voorzitter van de onafhankelijke Stichting HvanA wordt Puras op dit moment vervangen door Jean Tillie. 

Ramon Puras was sinds 2018 decaan van de onderwijsfaculteit. Hij introduceerde daar het onderzoeksprogramma Smart Education en richtte er het Centre of Expertise Urban Education op.

 

Hij kiest er nu voor om zich verder te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan, zo schrijft hij in het bericht dat de HvA over zijn vertrek heeft gepubliceerd. Puras was ook voorzitter van het bestuur van Stichting HvanA, een rol die hij sinds de oprichting in 2018 bekleedde. Jean Tillie, decaan van de Faculteit Maatschappij en Recht, is zijn tijdelijke vervanger. 

 

Het College van Bestuur bedankt de decaan voor zijn bijdrage aan de hogeschool. En ook voor zijn inzet voor de lerarenagenda in Amsterdam, de regio en landelijk. CvB-voorzitter Jopie Nooren schrijft: ‘Ramon was een belangrijke speler in de complexe opgave om de kwaliteit van het lerarenvak te verbeteren én het lerarentekort terug te dringen.’

 

Puras werd de afgelopen maanden als decaan al vervangen door Sander Nieuwland, die nu als waarnemend decaan leiding geeft aan de faculteit. Nieuwland blijft dat doen tot er een definitieve opvolger is gevonden voor Puras.  

 

 

In de rubriek Nieuwtje brengen we je kort op de hoogte van wat er speelt in het hoger onderwijs. Al het snelle nieuws vind je hier verzameld.