HvA opent nieuwe studio’s in het Benno Premselahuis

7 september 2023
Beeld:

Rosa Tromp | De nieuwe studio in het Benno Premselahuis

Geplaatst door
Imran Ahayetan
Op
7 september 2023

Vandaag opende de HvA onder grote belangstelling haar nieuwe ‘beeldlab’. Het lab bestaat uit een drietal studio’s waar studenten en medewerkers van de hogeschool ervaring kunnen opdoen met het maken van radio en televisie. 

Het gaat om een traditionele studio, een andere ruimte met een greenscreen en ook nog een zogeheten ‘immersive’ lab, waar je kunt bepalen wat er op de muur wordt geprojecteerd.

 

Het lab is voor iedereen toegankelijk en ‘simpel in gebruik’, volgens decaan Frank Kresin, aanwezig bij de opening. Hij nodigde ook alle studenten en docenten die niet een media-opleiding volgen nadrukkelijk uit om eens van de studio’s gebruik te maken. Ze zijn geschikt voor het maken van bijvoorbeeld kennisclips, talkshows, podcasts of explainervideo’s. Studenten en medewerkers kunnen in het lab een cursus volgen over hoe de apparatuur werkt.

 

Voorheen werden in de vier studio’s in de kelder van het Benno Premselahuis video’s opgenomen. Twee daarvan worden nu gebruikt om filmpjes en audio te editen. Na de officiële opening werd al gelijk gebruik gemaakt van de nieuwe ruimte door de studenten van de minor ‘Video & Televisie’. Die minor wordt dit studiejaar overigens voor het laatst gegeven.