Na zes jaar weer een student als voorzitter van de centrale medezeggenschap

6 september 2023
Beeld:

Paul Disco | De centrale medezeggenschapsraad tijdens een vergadering (2023)

Geplaatst door
Paul Disco
Op
6 september 2023

De centrale medezeggenschapsraad (CMR) heeft een nieuw bestuur gekozen, met voor het eerst in zes jaar weer eens een student aan het roer. Britt van Dijk, een derdejaarsstudent bij de opleiding Built Environment, volgt medewerker Niels Nanning op als voorzitter. 

De overige leden van het nieuwe dagelijks bestuur van de centrale medezeggenschapsraad (CMR) zijn docent Inge Kilian (vice-voorzitter), student Maryam Amir (secretaris) en docent Han Boels (penningmeester) geworden. Voor Kilian betekent het haar tweede jaar op rij in het CMR-bestuur.

 

Dit viertal vertegenwoordigt komend studiejaar de CMR, zowel binnen als buiten de Hogeschool van Amsterdam. Het bestuur bepaalt ook welke onderwerpen het belangrijkst zijn voor de vergaderingen van de vierentwintig leden van de CMR. Met Britt van Dijk is er dus na zes jaar weer eens een student die deze vergaderingen leidt. 

 

De verkiezingen voor de CMR verliepen dit jaar iets beter dan voorgaande jaren. Van alle HvA-studenten bracht 4,1 procent een stem uit voor de CMR, tegen 2,6 procent vorig jaar. Studenten hebben twaalf zetels en worden standaard voor één jaar gekozen. De andere twaalf zetels zijn voor personeelsleden, waar per twee jaar verkiezingen voor zijn.