Wil jij leren hoe je moet schrijven of kun je het al?

24 januari 2018
Beeld:

Eric Bailey (Startupstockphoto)

Geplaatst door
Marleen Hoebe
Op
24 januari 2018

Stel je voor: je moet een uitgebreid essay schrijven voor je studie. Hoe moet je in vredesnaam beginnen? En hoe kies je de juiste toon? De HvA en UvA willen je hierbij helpen en bieden een gratis online cursus aan waarmee je jouw schrijfvaardigheid kunt verbeteren.

Het blijkt dat aardig wat studenten schrijfproblemen ervaren tijdens hun studie. Ongeveer twintig procent beheerst de Nederlandse taal onvoldoende aan het begin van de studie en bijna alle studenten hebben moeite om een abstract onderwerp gestructureerd op papier te zetten.

Je leert tegen welke problemen je aanloopt tijdens het schrijven

Vijf docenten Nederlands van de HvA en UvA hebben daarom de massive open online course (mooc) ‘Beter schrijven in het hoger onderwijs’ opgezet. In deze mooc begin je met brainstormen voor een tekst en eindig je met het perfectioneren van die tekst: het verwijderen van alle grammatica- en spellingsfouten en het vormgeven.

 

De cursus bestaat uit zes modules waarin je steeds aan een schrijfopdracht werkt die je per module uitwerkt. Zo leer je onder andere tegen welke problemen jij aanloopt tijdens het schrijven, hoe je een goede structuur krijgt in je tekst en hoe je in de juiste stijl schrijft. Handig, als je straks aan een paper of een stageverslag moet beginnen.

Je kunt vanaf vrijdag 26 januari beginnen met de mooc ‘Beter schrijven in het hoger onderwijs’. Hier kun je je aanmelden.