Nieuwtje: een splinternieuwe wijk voor Amsterdamse studenten

2 juni 2023
Beeld:

Ed Kooreman | Veronique Leenhouwers (BAM Wonen), Reinier van Dantzig (gemeente Amsterdam) en Anneleen Lagae (DUWO) poseren bij de locatie van het nieuwbouwproject

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
2 juni 2023

Studentenhuisvester DUWO gaat nieuwe woningen voor studenten realiseren. Vanaf medio 2025 komen er 767 nieuwe woningen beschikbaar voor jongeren en studenten. Het complex zal worden gebouwd in de Sluisbuurt, een nieuwe wijk op het Zeeburgereiland. 

Dat is goed nieuws voor studenten, die gezien het oplopende kamertekort wel wat extra woonruimte in de hoofdstad kunnen gebruiken. Dit jaar begint de bouw van het complex, rond de zomer van 2025 moeten de woningen betrokken gaan worden. De studentenwoningen worden twee maanden voor oplevering aangeboden op aanbodplatform ROOM.

 

Het gaat om twee gebouwen, met daarin voor het overgrote deel ‘studettes’. Dat zijn zelfstandige studio’s met een eigen keuken, wc en badkamer. Daarnaast zullen er enkele groepswoningen voor studenten komen en krijgen beide gebouwen enkele ‘common rooms’ waar je de buren in kunt ontmoeten. De helft van de woningen is bestemd voor studenten, de overige helft voor jongeren tot 27 jaar. 

 

De woningen komen vlakbij de nieuwe campus van Hogeschool InHolland. Die is daar nu ook in aanbouw en zal vanaf studiejaar 2024/25 studenten gaan verwelkomen. Wat een studette moet gaan kosten, is volgens DUWO nog niet bekend. De woningen die voor studenten bestemd zijn, zullen in ieder geval worden verhuurd volgens de regels van het campuscontract. Dat betekent dat je een halfjaar na je afstuderen weer plaats moet maken voor een andere student. 

 


In de rubriek Nieuwtje brengen we je snel en kort op de hoogte van wat er speelt in het hoger onderwijs. Al het snelle nieuws vind je hier verzameld.