Arjan Paans, oud-hoofdredacteur Folia, is overleden

18 januari 2023
Beeld:

Folia | Arjan Paans, oud-hoofdredacteur Folia

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
18 januari 2023

Arjan Paans, oud-hoofdredacteur van universiteitsblad Folia, is gisteren op 53-jarige leeftijd overleden. Paans was tot voor kort hoofdredacteur-directeur van Folia en was ongeneeselijk ziek. Hij overleed gisteren in het bijzijn van zijn vrouw en zoon. 

Arjan Paans was een zeer ervaren journalist en wilde nog veel doen met het universiteitsblad van de UvA, schrijft Folia vandaag op haar site. ‘Zijn plannen en ideeën voor en met Folia heeft Arjan niet kunnen realiseren, maar de redactie gaat hiermee door.’ 

 

Paans werkte nog niet lang voor Folia en moest zich na vier maanden al ziekmelden. Hij werkte eerder als journalist en hoofdredacteur voor onder meer het Algemeen Dagblad, Metro en het Erasmus magazine (het universiteitsblad van de Erasmus Universiteit in Rotterdam). Sinds mei 2018 was hij ook hoofdredacteur van een digitaal journalistiek platform met nieuws en achtergronden over technologie en (duurzame) innovatie: Innovations Origins. 

 

Arjan Paans was de eerste hoofredacteur van Folia na de splitsing tussen HvanA en Folia, die vanaf 2021 als twee zelfstandige media verder gingen. Hij volgde Altan Erdogan op, die bijna zeven jaar lang hoofdredacteur van Folia én HvanA was.