Britse HvA-student omgekomen bij vliegtuigramp in Nepal

17 januari 2023
Beeld:

Wikimedia Commons

Geplaatst door
Irene Schoenmacker
Op
17 januari 2023

Een Brit die studeerde aan de European School of Physiotherapy zat aan boord van het vliegtuig dat zondag neerstortte in Nepal. Er is geen hoop dat iemand de ramp heeft overleefd.

Een woordvoerder van de hogeschool bevestigt dat de 34-jarige man inderdaad aan boord was van het vliegtuig, dat neerstortte bij het landen. De oorzaak van de ramp is nog onbekend. Er waren 72 inzittenden aan boord, waaronder de HvA-student.

 

Reddingswerkers waren maandag nog op zoek naar overlevenden, maar volgens de autoriteiten is de kans klein dat er nog iemand levend wordt aangetroffen. ‘De lichamen moeten officieel nog geïdentificeerd worden’, zegt een woordvoerder van de HvA, ‘maar het is erg onwaarschijnlijk dat iemand het ongeluk heeft overleefd.’

 

Balletdanser

De man was een begenadigd balletdanser. Hij danste vijf jaar voor het Slowaakse Nationale Theater en zes jaar in Finland. Hij was in 2021 begonnen aan de European School of Physiotherapy, die onderdeel is van de HvA.

 

De opleiding van de HvA-student is ingelicht en er is een zorgtraject opgestart voor de docenten en studiegenoten, aldus de woordvoerder. Het gaat om een kleine opleiding.

 

Onveilig

Er zijn inmiddels twee zwarte dozen gevonden van het vliegtuig. Daarin zijn de vlucht- en gespreksgegevens vastgelegd. Wellicht dat deze informatie meer duidelijkheid kan bieden over hoe de ramp kon gebeuren.

 

Volgens de NOS komen vliegrampen vaker voor in Nepal: sinds het jaar 2000 kwamen er 350 mensen om. Onderhoud van de vliegtuigen is niet altijd op orde. Hierdoor zijn sinds 2013 Nepalese vliegtuigen niet langer welkom in het Europese luchtruim.