Nieuwtje: tv-show laat studenten strijden om kamer

31 oktober 2022
Beeld:

Pexels

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
31 oktober 2022

In het nieuwe televisieprogramma Kamernood van KRO-NCRV kun je kijken naar studenten die met elkaar strijden voor een studentenkamer. Elke aflevering hospiteren drie kandidaten bij een studentenhuis, waar ze een ‘ludieke opdracht’ moeten doen om kans te maken op de kamer. 

De kamerzoektocht van studenten is sinds oktober dus ook een televisieprogramma geworden. In de vierdelige tv-serie Kamernood laat KRO-NCRV studenten in steeds verschillende steden kans maken op een kamer. De show is sinds 30 oktober te zien op NPO 3 en op het Youtube-kanaal van de zender. 

 

Waarom een tv-show? KRO-NCRV zegt met het programma het kamertekort aan de kaak te willen stellen. Dat tekort loopt al jaren op: Nederland heeft momenteel ruim 26.000 studentenkamers te weinig. Volgens de makers van het programma worden kamerzoekenden en studentenhuizen geholpen ‘bij het vinden van de perfecte match’. 

 

In de eerste aflevering moesten drie kandidaten een huisfeestje in een studentenhuis in Ede voorbereiden. Na afloop bleek een van hen de beste match, de andere twee kunnen hun zoektocht voortzetten. Het programma wordt gepresenteerd door Lot Mulder, die Creative Business studeert aan de HvA en bekend is van het Instagram-account ‘De haarclip van Marie-Claire’. 

 

 

In de rubriek Nieuwtje brengen we je snel en kort op de hoogte van wat er speelt in het hoger onderwijs. Al het snelle nieuws vind je hier verzameld.