Hoe divers is de HvA? Doe mee aan het grote onderzoek naar diversiteit

13 oktober 2022
Beeld:

Eveline Schram

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
13 oktober 2022

Voel jij je thuis op de HvA, of word je misschien weleens buitengesloten? Wat doet de HvA al heel goed op het gebied van inclusie, wat kan beter? Doe mee aan het grote onderzoeksproject over diversiteit en inclusie en vul de enquête in.   

Update 19 oktober, 12:50: het is niet langer mogelijk om mee te doen aan deze enquête. De betrouwbaarheid van de data kan namelijk niet langer worden gegarandeerd nu het onderzoek door de website GeenStijl is verspreid. 

-----------------

 

Hoe denken studenten en medewerkers van universiteiten en hogescholen over diversiteit en inclusie? Om die vraag te beantwoorden hebben 22 universiteits- en hogeschoolbladen de krachten gebundeld en een enquête gemaakt die op elke instelling wordt verspreid.

 

Zo krijgen we niet alleen een beeld over het hoger onderwijs, maar kunnen we de resultaten per instelling vergelijken. Hiervoor hebben we wel jullie hulp nodig en willen we zoveel mogelijk meningen horen. De enquête kost je ongeveer 10 minuten.

 

Landelijk project
Het onderzoek naar diversiteit en inclusie is een initiatief van de Kring van Hoofdredacteuren Hoger Onderwijs Media. Ries Agterberg, voorzitter van de Kring, legt uit waarom voor dit thema is gekozen: ‘Diversiteit is een veelbesproken onderwerp, zowel binnen als buiten het hoger onderwijs. In hoeverre is diversiteitsbeleid nodig en hoe ver kun je diversiteitspolitiek doorvoeren? Gaat het hoger onderwijs hierin te ver, of juist niet snel genoeg? Met dit onderzoek willen we ontdekken hoe studenten en medewerkers over diversiteit en inclusie denken.’

 

Subsidie
Het project van de Kring is mogelijk gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, een organisatie die onderzoeksjournalistiek in Nederland ondersteunt. De Kring heeft hiervoor ruim 100.000 euro gekregen. De enquête is samengesteld op basis van gesprekken met redacteuren van alle deelnemende bladen en is opgesteld door Onderzoeksbureau Newcom. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. Respondenten kunnen, als zij dit willen, aangeven dat een journalist van de eigen instelling met hen contact kan opnemen om nader over hun ervaringen te praten.