Beeldig: kruip in de huid van een dier
In de nieuwe rubriek Beeldig vangen we het leven op de campus in beelden. Mooie, opvallende of juist lelijke dingen die je dagelijks ziet, maar waar je nooit echt naar kijkt. Deze week staat in het teken van de zachte vacht van viervoetige aardbewoners: dierenprintjes.
Als je dierenprint zegt, dan denk je al snel aan panterprint. Maar er zijn nog meer versies te vinden. Dierenprintjes heb je in verschillende varianten en kleuren. Broeken, jurken en zelfs lampenkappen: je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een dierenprintvariant van te vinden.
Ook HvA-studenten hebben genoeg leuks in de kast hangen en dit wild kan je spotten op het campusterrein. Vooral de tassen met dierenprint zijn in trek. De HvA-student combineert deze met verschillende outfits. Zo divers als de printjes kunnen zijn, zijn ook de materialen van de spullen. Linnen, teddy of katoen: je ziet het allemaal.
Sommigen gaan verder dan een accessoire. De drager van deze broek heeft meerdere vachtjes in haar garderobe. Maar kleedjes en woonartikelen met dergelijke print komen het huis niet in. Haar partner vindt het namelijk verschrikkelijk. Of ze deze mag dragen in zijn bijzijn? ‘Hij vindt dat ik een goede kont heb in deze broek’, aldus de drager.
De printjes worden vooral gecombineerd met effen witte en zwarte kledingstukken. De vachtjes komen zo goed uit en maken de outfit af. Een zebralook is zo compleet met wat subtiele nagellak en sierraden. Bij het dragen van een panterprinttas lijkt de outfit minder uit te maken.
Er zijn ook kledingstukken waarbij de print meer in de buurt komt van de vacht van het echte exemplaar. Maar waarom noemen we het eigenlijk panterprint? Voor de Freek Vonks onder ons: de jaguar, cheetah en luipaard komen allemaal uit de panterfamilie. Ze hebben allemaal een andere vacht die jij misschien wel in je kast hebt hangen. Weer wat geleerd: je zou bijna denken dat je op safari bent.