Nieuwtje: petitie voor gezamenlijke introweek, mét mbo’ers

30 augustus 2022
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
30 augustus 2022

Hbo’ers en universiteitsstudenten zouden voortaan met elkaar de intro moeten beleven. Ook mbo’ers zouden daarbij welkom moeten zijn. Dat vinden Asva Studentenvakbond, de PvdA Amsterdam en JOB MBO, die een petitie zijn gestart voor een ‘gezamenlijke introweek’.  

In tegenstelling tot sommige andere studentensteden als Groningen en Tilburg heeft Amsterdam geen gezamenlijke introductieweek. Universiteitsstudenten en hbo’ers vieren de start van hun studiejaar apart van elkaar. Daar moet verandering in komen, vinden de Amsterdamse PvdA, Asva Studentenvakbond en de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB MBO). 

 

In een petitie pleiten zij voor introductiedagen die door alle studenten samen worden beleefd: een week waarbij óók mbo’ers welkom zijn. ‘Hbo-, wo- en mbo-studenten zien elkaar namelijk veel te weinig’, stelt Asva-voorzitter Aziza Filal. ‘Hiermee vergeten we hoeveel we als studenten met elkaar gemeen hebben.’

 

Mocht de gezamenlijke introweek met mbo-studenten er komen, dan volgt Amsterdam in de voetsporen van Utrecht. Daar waren mbo’ers dit jaar voor het eerst welkom bij de Utrechtse Introductie Tijd (de UIT-week). Wel kwamen er deze editie nog weinig studenten van het mbo op de introweek af: van de ruim 4000 aanwezige studenten waren er slechts 26 van het mbo. 

 

 

In de rubriek Nieuwtje brengen we je de komende tijd snel en kort op de hoogte van wat er speelt in het hoger onderwijs. Al het snelle nieuws vind je hier verzameld.