Oud-Amfi-directeur Dirk Reynders krijgt nieuwe functie binnen de HvA

14 april 2022
Beeld:

HvA | Dirk Reynders

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
14 april 2022

Begin dit jaar trok hij zich terug als Amfi-directeur, per september krijgt Dirk Reynders weer een nieuwe functie binnen de HvA. Hij gaat als docent-onderzoeker aan de slag bij de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) en houdt zich daar bezig met inclusiviteit.

Dat betekent dat Reynders zich weer kan gaan storten op zijn eigenlijke drijfveren: lesgeven en onderzoeken. Binnen het lectoraat Creative Media for Social Change, een onderzoeksgroep van de faculteit FDMCI, gaat hij onderzoek doen naar hoe zowel het onderwijs als de creatieve industrie inclusiever gemaakt kan worden. Dat zijn thema’s waar hij zich de afgelopen jaren al mee bezig heeft gehouden. 

Juist voor het lesgeven en doen van onderzoek kreeg Reynders als directeur van Amfi niet genoeg de ruimte. Dat schreef hij begin dit jaar aan zijn collega’s, toen hij opstapte bij het mode-instituut.

 

Na een zeer kritisch onderzoeksrapport over de problemen die daar tussen studenten en docenten speelden, moest Reynders van Amfi namelijk weer een veilige leerplek maken. Maar na ruim een half jaar hield hij die opdracht voor gezien; zelf vond hij zich daar namelijk niet de geschikte persoon voor. Actiegroep Time to Tell Amfi eiste al veel eerder het vertrek van Reynders, omdat hij de problemen volgens hen niet grondig aanpakte. 

 

‘De benodigde focus op de transitie van de Amfi-organisatie biedt mij weinig ruimte voor de inhoud van de opleiding’, liet hij destijds weten. ‘Mijn persoonlijke drijfveren en kwaliteiten liggen vooral bij de inhoudelijke aspecten van onderwijs, onderzoek en mode.’ Daarop kan Reynders zich vanaf september dus weer focussen, maar dan binnen de media-opleiding CMD. 

 

Louise ter Kuile, die hem begin dit jaar overnam als interim-directeur van Amfi, blijft voorlopig aan in die functie. Begin komend studiejaar zoekt de mode-opleiding een vaste, nieuwe directeur.