De Grote HvA-Toilettentest

8 april 2022
Beeld:

Eva Strating/HvanA

Geplaatst door
Eva Strating
Op
8 april 2022

Iedereen maakt er gebruik van, het toilet. We moeten allemaal en ook wel eens als we buiten de deur zijn, op school bijvoorbeeld. Omdat openbare toiletten aan comfort nog weleens wat te wensen overlaten, gingen we bij de HvA-campussen langs voor de grote toilettentest.

Wibauthuis

We beginnen onze test bij het Wibauthuis en dat is geen slechte keus. Er zijn genoeg toiletten en alles ziet er netjes uit. Het is er wel wat ongezellig en gehorig, je kunt letterlijk horen hoe de persoon naast je zijn broek openmaakt. Bij het handen wassen kun je op dit toilet de hygiëne raten door middel van 3 smileys, het lijkt net Schiphol.

Beeld: HvanA | Het lijkt net schiphol

Benno Premselahuis

Het is nog vroeg, dus de toiletten zijn net schoongemaakt en het is lekker rustig, niks te klagen. Nog altijd vraag ik me af of ik naar het mannentoilet ben geweest of het genderneutrale toilet. Het poppetje op de deur lijkt op het mannetjessymbool, maar een damestoilet was zo 1,2,3 niet te vinden. Het toilet zelf was een positieve ervaring, alle toiletten zijn voorzien van een voorraad wc-papier dus je kan hier rustig een tijdje blijven zitten.

 

Theo Thijssenhuis

Hier was het even zoeken naar de toiletten, dus dat is een minpunt. Als je op knappen staat, wil je niet eerst nog een speurtocht maken. De groene tegels aan de muur geven het toilet wel een frisse look en feel en ook hier zijn er voldoende toiletten. Vraag me trouwens niet wat die waterkoker daar in de hoek doet.

Beeld: HvanA | De groene Theo Thijssenhuistegels

Kohnstammhuis

Het eerste toilet waar ik kom dat geen sobere uitstraling heeft. De oranje tegels geven het toilet een hele gezellig vibe. Het licht is prima en er stond zelfs iemand haar make-up bij te werken. Dit toilet komt duidelijk als beste uit de test dus mocht je in de buurt zijn, wip even langs. 

Beeld: HvanA | Oranje boven in de Kohnstammplee
Beeld: HvanA | Deprimerende Leeuwenburgpot

Leeuwenburg

Het gebouw van waaruit wij opereren en dus ook regelmatig zelf naar het toilet gaan. Tot nu toe altijd zonder erbij na te denken, maar vandaag extra bewust. De toiletten op de 1e, 4e en 8e verdieping waren allemaal erg schoon maar wel wat deprimerend.

 

Muller-Lulofshuis 

Inmiddels zijn we heel wat toiletten verder als ik het toilet van het Muller-Lulofshuis betreed. Het is het zoveelste nietszeggende toilet. De vloer is groen en verder ziet alles er netjes uit hoor, maar het is bepaald niet verrassend.

 

Fraijlemaborg

De businesscampus, het algehele zakelijke uiterlijk van het gebouw wordt doorgetrokken in het toilet. Het toilet is symmetrisch, netjes, zakelijk en ook een beetje kil. Het fijne is wel dat er genoeg urinoirs, toiletten en wasbakken zijn, dus je zal hier niet snel in de rij hoeven staan. 

Beeld: HvanA | Nietszeggend rijtje Lulofslavatoires
Beeld: HvanA | Efficiënt urineren op Fraijlemaborg
Beeld: HvanA | Niet superfris bij Nicolaes

Dr. Meurerhuis

Voor een bezoek aan de toiletten op de sportcampus reizen we af naar Amsterdam-West. Misschien ligt het aan de dag maar ik kan ongestoord mijn gang gaan. Het is een moderne locatie, de toiletten voelen nieuw aan. Van het sportieve gevoel dat je op de rest van de campus krijgt, is op het toilet weinig te merken. Misschien gewoon even squatten boven het toilet, dan is dat probleem ook opgelost. 

 

Nicolaes Tulphuis

De geneeskundecampus, eigenlijk het enige toilet dat niet superfris ruikt. Het ziet er schoon uit, maar het ruikt er naar riool. Misschien te verklaren door het toilet met ‘buiten gebruik’ op de deur. Sommige toiletten hebben maar een wasbak en daarvoor krijgt het Nicolaes Tulphuis toch aftrek. Niemand heeft zin om in de rij te staan om z’n handen te wassen.

 

Al met al heeft deze toilettentest een positieve uitslag. De HvA heeft sinds kort naast aparte mannen en -vrouwentoiletten ook genderneutrale toiletten, daarvoor moeten we credits geven. Daarnaast verdienen ook de schoonmakers een shout-out. Alle toiletten die we bezochten, hadden voldoende toiletpapier en waren hygiënisch. Dus ben je op school met hoge nood, dan kun je met een gerust hart je broek laten zakken.