Quarantaineregels soepeler, mondkapje mag weer af in de les

26 januari 2022
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
26 januari 2022

Vanaf vandaag hoeven studenten die geboosterd of jonger dan achttien jaar zijn niet meer verplicht in quarantaine, mits ze geen klachten hebben. Ook mag het mondkapje weer af in de les als je 1,5 meter afstand kunt houden.

Ben je jonger dan achttien jaar en in contact geweest met een besmet persoon? Dan hoef je vanaf vandaag niet meer verplicht in quarantaine als je geen klachten hebt. Voor alle studenten die al hun boosterprik gehad hebben, geldt dezelfde regel. Je kunt dan nog steeds gewoon naar college komen en hoeft je niet officieel te laten testen. Ben je ouder dan achttien en niet geboosterd, dan moet je na contact met iemand met het virus wél thuisblijven.

 

Wel luidt het advies voor iedereen om na blootstelling aan corona regelmatig een zelftest te doen en geen contact te zoeken met kwetsbare mensen. Je kunt en hoeft als student niet aan de HvA te bewijzen dat je die zelftest dagelijks doet, het kabinet verzoekt je alleen om je aan deze regel te houden.

 

De andere coronaregels die op dit moment in het hoger onderwijs gelden, blijven dat voorlopig grotendeels doen. Zo blijft de maximale groepsgrootte voor colleges 75 personen en moet je mondkapje nog steeds opblijven wanneer je door de HvA-gebouwen loopt. Zittend in de collegezaal mag je hem weer afdoen, zolang je anderhalve meter afstand houdt. Ze liggen nog altijd bij de ingang, of sla ze in via Zelftestonderwijs